Paramegal 500mg—30 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek se podává při horečce, hlavně při akutních virových a bakteriálních infektech. Jako analgetikum je vhodný při bolesti mírné a střední intenzity různého původu, např. bolesti hlavy, bolesti kloubů a svalů při chřipkových onemocněních apod. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
52 Kč
Dostupnost
skladem 5 ks


PDK: 1075481 | Zbozi: 18120532

Popis produktu

Přípravek se podává při horečce, hlavně při akutních virových a bakteriálních infektech.
Jako analgetikum je vhodný při bolesti mírné a střední intenzity různého původu, např. bolesti hlavy, bolesti kloubů a svalů při chřipkových onemocněních apod. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Paracetamolum

Užití

CO JE PARAMEGAL 500 MG A K ČEMU SE POUŽÍVÁ
Patří do skupiny analgetik (léky proti bolesti) a antipyretik (léky snižující zvýšenou teplotu).
Paramegal 500 mg je určen k léčbě mírné až středně silné bolesti a snížení horečky.
Paramegal 500 mg nezhoršuje žaludeční potíže, nevyvolává krvácení a proto jej mohou užívat i nemocní se žaludečními a dvanáctníkovými vředy, kteří z těchto důvodů nemohou užívat přípravky obsahující kyselinu acetylsalicylovou.
Paramegal 500 mg se užívá při mírných a středně silných bolestech zubů, hlavy, bolestech při menstruaci, bolestech zad a bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění. Užívá se rovněž při horečce, například při chřipkovém onemocnění. Při neuralgii se přípravek používá pouze po poradě s lékařem. Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství, děti od 6 let a krátkodobě i kojící ženy.

Dávkování

Dospělí a mladiství od 15 let:
Dospělým a mladistvým od 15 let s hmotností vyšší než 50 kg se podává 0,5 - 1g paracetamolu v jedné dávce (1-2 tablety) v časovém odstupu nejméně 4 hodin do maximální denní dávky 4 g tj. 8 tablet denně. Nejvyšší jednotlivá dávka je 1 g. Při dlouhodobé terapii (nad 10 dnů) nemá denní dávka překročit 2,5 g.
Mladiství od 12 do 15 let:
Mladistvým ve věku od 12 do 15 let se podává 500mg paracetamolu v jedné dávce (1 tableta) v časovém odstupu 4- 6 hodin. Maximální denní dávka je 3g.
Děti od 6 do 12 let:
Dětem ve věku od 6 do 12 let se podává 250 - 500 mg paracetamolu v jedné dávce (1/2 - (tableta) v časovém odstupu 4- 6 hodin. Maximální denní dávka je 2g.
Přípravek není určen pro děti mladší než 6 let nebo s tělesnou hmotností pod 20 kg.

Kontraindikace

Známá přecitlivělost na léčivou látku nebo jinou složku přípravku, těžké formy hepatální insuficience, akutní hepatitida, alkoholizmus.

Příbalový léták