Pancreolan Forte 6000U—30 tablet

Humánní léčivý přípravek

Pancreolan Forte obsahuje trávicí enzymy, jejichž tvorba a uvolňování vázne v důsledku onemocnění slinivky břišní. Štěpí tuky, cukry a bílkoviny v přijaté potravě a tím zlepšuje trávení. Je vhodný k léčbě dětí od 3 let, mladistvých a dospělých. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
179 Kč
Dostupnost
skladem 2 ks

PDK: 3643294 | Zbozi: 18129640

Popis produktu

Pancreolan Forte obsahuje trávicí enzymy, jejichž tvorba a uvolňování vázne v důsledku onemocnění slinivky břišní. Stěpí tuky, cukry a bílkoviny v přijaté potravě a tím zlepšuje trávení. Je vhodný k léčbě dětí od 3 let, mladistvých a dospělých. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Pancreatinum

Užití

Pancreolan Forte obsahuje trávicí enzymy, jejichž tvorba a uvolňování vázne v důsledku onemocnění slinivky břišní, proto je zde nutná dlouhodobá enzymatická náhrada. Tato léčba neodstraňuje příčiny onemocnění, ale obnovuje trávení (odstraňuje nucení na zvracení, pocit plnosti, nadýmání, plynatost, průjmy a tuk ve stolici). Pancreolan Forte se užívá při poruchách trávení v důsledku nedostatečné nebo chybějící funkce trávicích enzymů slinivky břišní, při zánětlivých i jiných onemocněních slinivky břišní a při obtížích po operaci v oblasti zažívacího traktu. Přípravek zlepšuje trávení při obtížích z dietních chyb (například při přejedení, či požití těžko stravitelných, tučných jídel) a odstraňuje tak druhotné projevy poruch trávení jako je pocit plnosti, nadýmání, plynatost nebo nadměrná přítomnost tuku ve stolici. Zlepšuje trávení tím, že štěpí tuky, cukry a bílkoviny v přijaté potravě. V těchto případech je možné přípravek užívat bez doporučení lékaře.

Dávkování

Dietní chyby: 2 tablety po menším jídle, 3 - 4 po větším jídle. Nedostatečnost slinivky břišní: 2 tablety po lehčím jídle, 3 - 4 tablety po větším jídle. Děti od 3 let: 3x denně 1 tabletu. Tablety Pancreolan Forte se užívají krátce po každém jídle, polykají se celé, nerozkousané, zapijí se douškem tekutiny.

Příznaky

Chybějící funkce tráv enzymů slinivky břišní, při zánětlivých i jiných onemocněních slinivky břišní a při pooper.obtížích v obl. zaž. traktu.

Kontraindikace

Alergie na léčivou látku, na vepřové bílkoviny a pomocné látky obsažené v přípravku.
Podání přípravku není indikováno u akutní pankreatitidy a v akutní fázi chronické pankreatitidy. Přípravek není určen pro děti do 3 let.
Pacienti se vzácnou dědičnou poruchou snášenlivosti galaktózy - deficiencí Lapp laktázy, fruktózy, malabsorpci glukózy-galaktózy nebo deficitem sacharózo- isomaltázy by neměli užívat tento léčivý přípravek.

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny léky, může mít i přípravek Pancreolan Forte nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Poznámka

Přípravek obsahuje laktozu a sacharosu.

Složení

Léčivá látka: Pancreatinum 220 mg v 1 enterosolventní tabletě s amylolytickou účinností minimálně 6 000 j. FIP, lipolytickou účinností minimálně 6 000 j. FIP a proteolytickou účinností minimálně 400 j. FIP. - Pomocnými látkami jsou monohydrát laktosy, kukuřičný škrob, sacharosa, sodná sůl karboxymethylškrobu, želatina, © aluminium-stearát, natrium-lauryl-sulfát, simetikonová emulze SE 4, trethyl-citrát, potahová soustava
Acryl-Eze 93A220023 (kopolymer MA/EA 1:1, mastek, riboflavin, oxid titaničitý, koloidní bezvodý oxid křemičitý, hydrogenuhličitan sodný, natriumlauryl-sulfát, hlinitý lak brilantní modře FCF E133).

Příbalový léták