Chamomilla Teva—100 ml

Humánní léčivý přípravek

Hnědozelená tekutina heřmánkové vůně, chuti aromatické, nahořklé. Užívá se ve formě čaje na mírné žaludeční a střevní obtíže provázené pocitem plnosti, nevolností, nadýmáním, křečemi v trávicím traktu. Ve formě koupele, obkladu, kloktadla na záněty kůže. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 1066456 | Zbozi: 18104940

Popis produktu

Hnědozelená tekutina heřmánkové vůně, chuti aromatické, nahořklé. Užívá se ve formě čaje na mírmé žaludeční a střevní obtíže provázené pocitem plnosti, nevolností, nadýmáním, křečemi v trávicím traktu. Ve formě koupele, obkladu, kloktadla na záněty kůže. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Matricariae extractum fluidum

Užití

Tradiční rostlinný léčivý přípravek.
CHAMOMILLA TEVA je tekutý extrakt heřmánku pravého, který má při vnitřním podání mírný protikřečový účinek na trávicí ústrojí. Působí rovněž proti plynatosti. Při zevním podání má účinek protizánětlivý, protimikrobiální a cévy stahující účinek.
Přípravek CHAMOMILLA TEVA je tradiční rostlinný léčivý přípravek, který se užívá vnitřně při mírných žaludečních a střevních obtížích provázených pocitem plnosti, (nevolností, plynatostí, nadýmáním a napětím v břiše.
Zevně se přípravek používá ke koupelím, obkladům a ke kloktání u zánětlivých onemocnění postihující sliznice a kůži jako jsou záněty v dutině ústní, záněty dásní, záněty hltanu, hemoroidy, ekzémy v okolí konečníku, svědivá kožní onemocnění a k podpoře hojení ran.
Přípravek mohou používat dospělí, mladiství a děti od 4 let.
Použití tohoto tradičního rostlinného léčivého přípravku je založeno výlučně na zkušenosti z dlouhodobého použití.

Dávkování

Vnitřní užití:
Dospělí: 1/2-1 lžička ( = 2,5 — 5 ml) přípravku se přidá do šálku (200 ml) teplé vody.
Jeden šálek takto připraveného čaje se pije 3-4krát denně mezi jídly.
Děti od 4 let: 1/2 lžičky (= 2,5 ml) přípravku se přidá do 100 ml teplé vody. Takto naředěný roztok se podává v množství odpovídajícím hmotnosti dítěte 3-4krát denně mezi jídly.
Vnější užití: K obkladům, oplachům a ke kloktání se používá 1,5 až 3% vodný roztok přípravku.
Kloktadlo: Do sklenky vlažné vody se přidá 1/2 lžičky (= 2,5 ml) přípravku a takto naředěný roztok se kloktá 3-5krát denně po dobu 30 s.
Koupele a obklady: K obkladům na rány se musí používat převařená voda (voda z vodovodu převařená nejméně po dobu 2 min). Do 1 litru vlažné převařené vody se přidají 1- 2 lžíce (= 15 — 30 ml) přípravku a v takto připraveném roztoku se omývají postižená místa. Obklady se přikládají po 6 hodinách a nechávají se působit 30 minut.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na heřmánek nebo jiné rostliny z čeledi Asteraceae (např. pelyněk černobýl).
Hypersenzitivita na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku.
Epilepsie.
Děti mladší 4 let.

Příbalový léták