Panadol Extra Novum 500mg—30 tablet

Humánní léčivý přípravek

Panadol Extra Novum působí při mírné až středně silné bolesti hlavy včetně migrény, bolesti zubů a pri menstruaci a bolesti svalů, kloubů a v krku při onemocnění horních cest dýchacích. Objevuje se v krvi již do 10 minut. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3493104 | Zbozi: 18126162

Popis produktu

Panadol Extra Novum působí při mírné až středně silné bolesti hlavy včetně migrény, bolesti zubů a pri menstruaci a bolesti svalů, kloubů a v krku při onemocnění horních cest dýchacích. Objevuje se v krvi již do 10 minut. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

PARACETAMOLUM
COFFEINUM

Užití

Léčba mírné až středně silné bolesti, jako je bolest hlavy (včetně migrény), bolest zubů (včetně bolesti po stomatologickém zákroku), neuralgie různého původu, menstruační bolest, bolest při revmatických onemocněních (osteoartróza), bolest zad, bolest svalů a kloubů a bolest v krku při chřipce a akutním zánětu horních cest dýchacích. Panadol
Extra Novum současně snižuje horečku.

Dávkování

Přípravek je určen k perorálnímu podání. Tablety se mají zapít dostatečným množstvím tekutiny. Pacient má užívat nejnižší účinnou dávku po nejkratší dobu nutnou ke zlepšení příznaků onemocnění. Nemá se překračovat doporučené dávkování. Časový odstup mezi jednotlivými dávkami musí být minimálně 4 hodiny.
Dospělí (včetně starších osob) a dospívající od 15 let: 1- 2 tablety podle potřeby až 4 x denně s časovým odstupem nejméně 4 hodiny. Jedna tableta je určena pro pacienty s tělesnou hmotností 34 - 60 kg, 2 tablety u osob s tělesnou hmotností nad 60 kg. Nejvyšší jednotlivá dávka je 1 g paracetamolu (2 tablety).
Maximální denní dávka je 8 tablet (4 g paracetamolu a 0,52 g kofeinu). Při dlouhodobé terapii (déle než 10 dnů) by dávka paracetamolu za 24 hodin neměla překročit 2,5 g.
Dospívající ve věku 12 — 15 let: 1 tableta podle potřeby až 6 x denně v časovém odstupu nejméně 4 - 6 hodin.Maximální jednotlivá dávka je 1 tableta. Při souběžném užívání jiných léčivých přípravků s obsahem paracetamolu u dětí a dospívajících ve věku do 15 let a do 50 kg nemá celková denní dávka překročit 3 g paracetamolu (včetně tohoto přípravku) v jakémkoli 24-hodinovém období.
Panadol Extra Novum není určen pro děti do 12 let.

Složení

Jedna potahovaná tableta obsahuje: paracetamolum 500mg, coffeinum 65mg. Seznam pomocných látek: předbobtnalý škrob, povidon 25, uhličitan vápenatý, kyselina alginová, krospovidon, směs sodných solí parabenů (složení: sodná sůl methylparabenu (E 219), sodná sůl ethylparabenu (E 215) a sodná sůl propylparabenu (E 217)), magnesium-stearát, čištěná voda. Potahová vrstva: potahová soustava Opadry YS-1-7003 bílá (obsahuje oxid titaničitý (E 171), hypromelosu 2910/3, hypromelosu 2010/6, makrogol 400, polysorbát 80), karnaubský vosk (leštidlo).

Příbalový léták