Otrivin 0,5mg/ml—nosní kapky 10ml

Humánní léčivý přípravek

Šetrný nosní sprej rychle uvolní ucpaný nos a ulehčí dýchaní. Uvolní ucpaný nos do 2 minut a až na 12 hodin. Dobře snášený i pacienty s citlivou sliznicí. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
129 Kč
152 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3373942 | Zbozi: 18101541

Popis produktu

Setrný nosní sprej rychle uvolní ucpaný nos a ulehčí dýchaní. Uvolní ucpaný nos do 2 minut a až na 12 hodin. Dobře snášený i pacienty s citlivou sliznicí. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Pro obnovení průchodnosti nosu při nachlazení, senné rýmě či jiné alergické rhinitidě a při sinusitidě. Napomáhá odchodu sekretu při zánětu paranazálních dutin.
Používá se jako pomocná léčba při zánětu středního ucha, k dekongesci nazofaryngeální sliznice a k usnadnění rhinoskopie.
Způsob použití pacientem: Vyprázdnit nos. Zaklonit co nejvíce hlavu. Aplikovat kapky do každé nosní dírky a nechat hlavu krátký čas zakloněnou tak, aby se kapky mohly rozprostřít v nose. Před nasazením krytu očistit a osušit použité kapátko. Pacientům je potřeba vysvětlit, že lahvička má být používána pouze jednou osobou, aby se zabránilo možnému přenosu infekce.

Dávkování

Pediatrická populace - Otrivin 0,5 mg/ml nesmí být používán u dětí mladších 1 roku. Je doporučen pro použití u dětí od 1 do 11 let. Dávkování a způsob podání: Deti od 1 do 5 let: Aplikuje dospěl. 1 až 2 kapky do každé nosní dírky jednou až dvakrát denně. Mezi dávkami dodržujte interval 8 až 10 hodin. Nepřekračujte celkem 3 aplikace do každé nosní dírky denně. Děti od 6 do 11 let: Aplikuje dospělý nebo aplikováno pod dohledem dospělé osoby. 2 až 4 kapky do každé nosní dírky dvakrát nebo třikrát denně dle potřeby. Mezi dávkami dodržujte interval 8 až 10 hodin. Nepřekračujte celkem 3 aplikace do každé nosní dírky denně. Doporučuje se podat poslední denní dávku krátce před ulehnutím na lůžko.

Složení

Jeden ml roztoku obsahuje xylometazolini hydrochloridum 0,5 mg. Jedna kapka obsahuje xylometazolini hydrochloridum 0,0125 mg. Pomocné látky: benzalkonium-chlorid, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného, dihydrát dinatrium-edetátu, chlorid sodný, dihydrát dihydrogenfosforečnanu sodného, nekrystalizující sorbitol 70%, hypromelosa, čištěná voda.

Příbalový léták