Olfen—gel 100g

Humánní léčivý přípravek

Bez porady s lékařem k mírnění místních projevů bolestí zad a k léčbě poúrazových zánětů šlach, vazů, svalů a kloubů (zhmoždění, podvrtnutí, vymknutí). Po poradě s lék. k mírnění místních příznaků zánětlivých a degenerativních kloubních onemocnění. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
213 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2903491 | Zbozi: 18105986

Popis produktu

Bez porady s lékařem k mírnění místních projevů bolestí zad a k léčbě poúrazových zánětů šlach, vazů, svalů a kloubů (zhmoždění, podvrtnutí, vymknutí). Po poradě s lék. k mímění místních příznaků zánětlivých a degenerativních kloubních onemocnění. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Diclofenacum natricum

Užití

Olfen gel obsahuje léčivou látku diklofenak. Diklofenak má protirevmatické účinky, působí proti bolesti a tlumí zánět. Diklofenak se po místním podání vstřebává pokožkou a jeho přítomnost může být prokázána v krevní plazmě. Vstřebává se přibližně 3,3% z místně podané dávky léčivé látky.
Olfen gel je možné použít bez porady s lékařem k mírnění místních projevů bolestí zad a k léčbě poúrazových zánětů šlach, vazů, svalů a kloubů (zhmoždění, podvrtnutí, vymknutí).
K mírnění místních příznaků zánětlivých a degenerativních (vzniklých z opotřebování a stárnutí) kloubních onemocnění a k léčbě místních mimokloubních revmatických projevů (např. zánětů šlach, šlachových pochev či tíhových váčků) je možné Olfen gel používat pouze po poradě s lékařem.
Pouze po poradě s lékařem může být přípravek užíván při dlouhodobé léčbě větších oblastí a při léčbě těhotných žen.
Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství od 14 let.

Dávkování

V závislosti na velikosti léčené oblasti je doporučeno lehkým vetřením aplikovat na kůži 2 - 3 g Olfen gelu 3 - 4krát denně. Olfen gel může být podáván v kombinaci s ostatními formami Olfenu.
Olfen gel je určen pouze k lokální aplikaci na neporušenou pokožku.

Příbalový léták