Olfen 140mg—léčivé náplasti 10ks

Humánní léčivý přípravek

Olfen 140 mg léčivé náplasti je přípravek, který působí proti bolesti. Patří do skupiny přípravků nazývaných nesteroidní protizánětlivé léky (NSAID). Určeno pro dospělé a dospívající od 16 let. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
499 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2872936 | Zbozi: 18111293

Popis produktu

Olfen 140 mg léčivé náplasti je přípravek, který působí proti bolesti. Patří do skupiny přípravků nazývaných nesteroidní protizánětlivé léky (NSAID). Určeno pro dospělé a dospívající od 16 let. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Diclofenacum natricum

Užití

Pro dospělé a dospívající od 16 let:
Přípravek Olfen 140 mg léčivé náplasti ke krátkodobé místní léčbě bolestí spojených s akutním natažením, podvrtnutím nebo pohmožděním rukou nebo nohou v důsledku úrazu (např. sportovního poranění).

Dávkování

Obvyklá dávka přípravku je:
Přiložte jednu náplast na bolestivé místo dvakrát denně, ráno a večer. Maximální celková denní dávka je 2 náplasti, i když máte více zraněných míst než jedno. V jeden okamžik ošetřujte pouze jedno bolavé místo.

Kontraindikace

Nepoužívejte přípravek Olfen 140 mg léčivé náplasti - jestliže jste alergický/á (přecitlivělý/á) na diklofenak, propylenglykol, butylhydroxytoluen nebo na kteroukoli další složku přípravku Olfen 140 mg léčivé náplasti - jestliže jste alergický/á (přecitlivělý/á) na ostatní nesteroidní protizánětlivé léky (NSAID, např. kyselina acetylsalicylová, ibuprofen) - jestliže se u Vás někdy objevilo průduškové astma, otoky na kůži nebo otoky a podráždění nosní sliznice po užití kyseliny acetylsalicylové nebo jiných NSAID - jestliže trpíte aktivním peptickým (žaludečním nebo duodenálním) vředem - jestliže máte porušenou kůži (např. kožní oděrky, rány, popáleniny), infekční onemocnění kůže nebo ekzém - během posledních tří měsíců těhotenství - u dětí a dospívajících mladších 16 let.

Fakta

Nepoužívejte přípravek Olfen 140 mg léčivé náplasti déle než 3 dny bez porady s lékařem. Delší použití musí být konzultováno s lékařem a nesmí přesáhnout 7 dní.

Složení

  • Léčivou látkou je diclofenacum natricum. Jedna náplast obsahuje diclofenacum natricum 140 mg.
  • Pomocnými látkami jsou: glycerol, propylenglykol (E1520), diisopropyl
  • adipát, krystalizující sorbitol 70% (E420), sodná sůl karmelosy, natrium
  • polyakrylát, základní butylovaný methakrylátový kopolymer, dihydrát dinatrium
  • edetátu, siřičitan sodný (E221), butylhydroxytoluen (E321), síran draselno
  • hlinitý, koloidní bezvodý oxid křemičitý, přirozený lehký kaolin, lauromakrogol, levomenthol, kyselina vinná, čištěná voda, netkaná polyesterová vrstva, polypropylénová fólie.

Příbalový léták