Nutrilon 1 HA—800 g

Nutrilon 1 HA je hypoantigenní (HA) dietní potravina pro zvláštní lékařské účely vhodná pro výživu kojenců od narození, pokud nemohou být kojeni. Určeno k dietnímu postupu při snižování rizika vzniku alergie na bílkovinu kravského mléka.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2609700 | Zbozi: 18104985

Popis produktu

Nutrilon 1 HA je hypoantigenní (HA) dietní potravina pro zvláštní lékařské účely vhodná pro výživu kojenců od narození, pokud nemohou být kojeni. Určeno k dietnímu postupu při snižování rizika vzniku alergie na bílkovinu kravského mléka.

Účinné látky

hydrolizovaná bílkovina prebiotická vláknina

Užití

Nutrilon 1HA je vhodnou volbou pro Vaše dítě, pokud má v rodinné anamnéze alergická onemocnění a nemůže být plně kojeno. Pokud se v rodině alergie již vyskytuje, zejména pokud jí trpí sourozenci, jeden z rodičů nebo oba rodiče, má dítě zvýšené riziko vzniku alergie. Přípravek umožňuje minimalizovat styk s antigenem (bílkovinou kravského mléka) díky obsahu hydrolyzované bílkoviny, ale neměl by být používán při prokázané alergii na bílkovinu kravského mléka. Na vzniku alergie se podílí více rizikových faktorů (např. výživa, genetické predispozice, ovzduší, okolní prostředí, ...), úprava pouze jednoho z těchto faktorů nemusí mít vždy příznivý účinek. Zařazením běžné (ne hypoantigenní) mléčné výživy před touto snižujete její účinnost. Chuť mléka je v porovnání s běžnou výživou mírně nahořklá, což je způsobeno obsahem hydrolyzované bílkoviny.
Nutrilon 1 HA je kojenecké mléko s unikátní směsí oligosacharidů GOS/FOS inspirovanou mateřským mlékem.

Dávkování

1 zarovnaná odměrka = 4,6 g sušeného přípravku. 100 ml Nutrilonu 1 HA = 90 ml převařené / prevarenej vody + 3 zarovnané odměrky / odmerky = 275 kJ (66 kcal).

Kontraindikace

Prokázaná alergie na bílkovinu kravského mléka.

Fakta

1. Umyjte si důkladně ruce a vysterilizujte všechno používané nádobí. 2. Převařte čerstvou pitnou vodu určenou pro kojence a nechte ji v konvici vychladnout asi 30 minut na přibližně 40*C. 3. Odpovídající množství vody vlijte do vysterilizované láhve.
Nepoužívejte opakovaně převařenou vodu. 4. Přidejte odpovídající množství prášku do vody pomocí přiložené odměrky. Vždy používejte dodanou odměrku. Prášek v odměrce nestlačujte. Příliš velké odchylky od doporučených dávek mohou mít škodlivé následky. 5. Uzavřete láhev a důkladně ji protřepte (nejméně 10 vteřin), než se všechen prášek rozpustí. Sejměte víčko a nahraďte jej sterilní savičkou. 6. Ověřte teplotu mléčné směsi kápnutím na vnitřní stranu zápěstí a připravenou dávku ihned podávejte.

Složení

Laktóza (z mléka), koncentrát hydrolyzované syrovátkové bílkoviny (z mléka), rostlinné oleje, galaktooligosacharidy (z mléka) 8 %, emulgátor (estery mono- a diglyceridů mastných | kyselin © s kyselinou © citronovou), © fruktooligosacharidy © 06. %, dihydrogenfosforečnan draselný, chlorid vápenatý, rybí olej, cholin chlorid, kyselina L — askorbová, sójový lecitin, taurin L-askorban sodný, inositol, síran železnatý, síran zinečnatý, sodná sůl uridin 5- monofosfátu, cytidin 5'-monofosfát, DL-alfa-tokoferyl acetát, adenosin 5'-monofosfát, sodná sůl inosin 5'-monofosfátu, L-karnitin, nikotinamid, sodná sůl guanosin 5'-monofosfátu, D-pantothenát vápenatý, D-biotin, síran měďnatý, kyselina pteroylmonoglutamová (kyselina listová), retinyl palmitát, DL-alfa-tokoferol, riboflavin, thiamin hydrochlorid, cholekalciferol, pyridoxin hydrochlorid, síran manganatý, jodid draselný, fytomenadion, seleničitan sodný. Složení se vztahuje k sušenému stavu potraviny. GOS/FOS (galakto-/ fruktooligosacharidy) = 0,8 g/100 ml kojeneckého mléka.
Údaje o firmě
Nutricia a.s.
Wwww.nutriklub.cz infoAnutriklub.cz volejte na: 800 110 000 (po - pá 8:30-16:00)

Příbalový léták