Nurofen 400mg—24 tablet

Humánní léčivý přípravek

Nurofen patří mezi léky označované jako analgetika, antipyretika, nesteroidní antirevmatika. Obsahuje léčivou látku ibuprofen, která tiší bolest, má protizánětlivé účinky a snižuje horečku. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
80 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3739092 | Zbozi: 18140874

Popis produktu

Nurofen patří mezi léky označované jako analgetika, antipyretika, nesteroidní antirevmatika. Obsahuje léčivou látku ibuprofen, která tiší bolest, má protizánětlivé účinky a snižuje horečku. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Ibuprofenum

Užití

Nurofen patří mezi léky označované jako analgetika, antipyretika, nesteroidní antirevmatika. Obsahuje léčivou látku ibuprofen, která tiší bolest, má protizánětlivé účinky a snižuje horečku. Ibuprofen brání tvorbě některých látek (prostaglandinů), které se v organismu podílejí na vzniku bolesti, horečky a zánětu.
Nurofen se užívá při mírné až středně silné bolesti hlavy včetně migrény, bolesti zad, menstruační bolesti, bolesti zubů, bolesti svalů a kloubů, bolesti po operaci a při nachlazení a příznacích chřipky.
Přípravek je určen pro dospělé a dospívající od 12 let.

Dávkování

Jako počáteční dávku užijte 1 tabletu, dále podle potřeby užívejte 1 tabletu každých 4-6 hodin. Dodržujte časový odstup mezi dvěma dávkami nejméně 4 hodiny. Maximální dávka jsou 3 tablety během 24 hodin.

Příznaky

Bolest zad, menstruační bolesti, bolesti zubů

Kontraindikace

Nurofen se neužívá při přecitlivělosti na některou složku přípravku a při přecitlivělosti na kyselinu acetylsalicylovou nebo jiné protizánětlivé léky.

Vedlejší příznaky

Během léčby mohou objevit zažívací obtíže jako nevolnost, zvracení, bolesti v nadbřišku, pálení žáhy.

Fakta

Pokud bolesti nebo horečka při léčbě Nurofenem neustupují a přetrvávají déle než 3-5 dnů, poraďte se o dalším postupu se svým lékařem. Lékaře vyhledejte, jestliže užíváte
Nurofen déle než 7 dnů.

Poznámka

Účinky přípravku Nurofen potahované tablety a některých přípravků současně užívaných se mohou vzájemně ovlivňovat. Léky snižující srážlivost krve zvyšují riziko krvácení.
Kyselina acetylsalicylová a jiné protizánětlivé léky a kortikoidy zvyšují riziko nežádoucích účinků v oblasti zažívacího ústrojí včetně krvácení a vzniku žaludečního vředu. Nurofen může snižovat účinek léků používaných k léčení vysokého krevního tlaku a močopudných léků. Užíváte-li další jiné léky, poraďte se se svým lékařem.

Příbalový léták