Nurofen 200mg—24 tablet

Humánní léčivý přípravek

Nurofen se používá u mírných až středně silných bolestí jako jsou bolesti hlavy (včetně migrény), bolesti zad, bolesti zubů, neuralgie, bolesti při menstruaci, bolesti svalů a kloubů a bolesti po operaci. Rovněž potlačuje zánět a horečku. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
60 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3739076 | Zbozi: 18101443

Popis produktu

Nurofen se používá u mírných až středně silných bolestí jako jsou bolesti hlavy (včetně migrény), bolesti zad, bolesti zubů, neuralgie, bolesti při menstruaci, bolesti svalů a kloubů a bolesti po operaci. Rovněž potlačuje zánět a horečku. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Ibuprofenum

Užití

Nurofen patří mezi léky označované jako analgetika, antipyretika, nesteroidní antirevmatika.
Obsahuje léčivou látku ibuprofen, která tiší bolest, má protizánětlivé účinky a snižuje horečku. Ibuprofen brání tvorbě určitých látek (prostaglandinů), které se v organismu podilejí na vzniku bolesti, horečky a zánětu.
Nurofen se užívá při mírné až středně silné bolesti hlavy včetně migrény, bolesti zad, menstruační bolesti, bolesti zubů, bolesti svalů a kloubů, bolesti po operaci a při chřipce a nachlazení.
Přípravek je určen pro dospělé, dospívající a děti od 6 let s tělesnou hmotností nad 20 kg.

Dávkování

Dospělí a dospívající od 12 let s tělesnou hmotností 40 kg a vyšší:
Jako počáteční dávka se užívají 1 až 2 tablety; dále se v případě potřeby užívají 1 až 2 tablety každých 4 - 6 hodin. Dodržujte časový odstup mezi dvěma dávkami nejméně 4 hodiny. Maximální dávka je 6 tablet během 24 hodin.
Děti od 6 do 12 let: - s tělesnou hmotností 30 — 39 kg: první dávka 1 tableta; dále podle potřeby 1 tableta každých 6 - 8 hodin; nejvýše 4 tablety denně; - s tělesnou hmotností 20 — 29 kg: první dávka 1 tableta; dále podle potřeby 1 tableta každých 6-8 hodin; nejvýše 3 tablety denně.
Maximální doporučená denní dávka nesmí být překročena.

Příznaky

Bolest zad, menstruační bolesti, bolesti zubů.

Kontraindikace

Nurofen se neužívá při přecitlivělosti na některou složku přípravku a při přecitlivělosti na kyselinu acetylsalicylovou nebo jiné protizánětlivé léky.

Vedlejší příznaky

Během léčby mohou objevit zažívací obtíže jako nevolnost, zvracení, bolesti v nadbřišku, pálení žáhy.

Fakta

Pokud bolesti nebo horečka při léčbě Nurofenem neustupují a přetrvávají déle než 3-5 dnů, poraďte se o dalším postupu se svým lékařem. Lékaře vyhledejte, jestliže užíváte
Nurofen déle než 7 dnů.

Poznámka

Účinky přípravku Nurofen potahované tablety a některých přípravků současně užívaných se mohou vzájemně ovlivňovat. Léky snižující srážlivost krve zvyšují riziko krvácení.
Kyselina acetylsalicylová a jiné protizánětlivé léky a kortikoidy zvyšují riziko nežádoucích účinků v oblasti zažívacího ústrojí včetně krvácení a vzniku žaludečního vředu. Nurofen může snižovat účinek léků používaných k léčení vysokého krevního tlaku a močopudných léků. Užíváte-li další jiné léky, poraďte se se svým lékařem.

Příbalový léták