Neurotidine 50mg/ml—250 ml

Neurotidine je potravina pro zvláštní lékařské účely. Přípravek je určen jako dietní výživa pro pacienty s farmakologicky stabilizovaným glaukomem a s progresivní ztrátou zorného pole.

Cena vč. DPH
745 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3606168 | Zbozi: 18136480

Popis produktu

Neurotidine je potravina pro zvláštní lékařské účely. Přípravek je určen jako dietní výživa pro pacienty s farmakologicky stabilizovaným glaukomem a s progresivní ztrátou zorného pole.

Účinné látky

Citikolin

Užití

NEUROTidine©, založený na citikolinu (Cognizin© Citicoline), je určen jako dietní výživa pro pacienty s farmakologicky stabilizovaným glaukomem a s progresivní ztrátou zorného pole.
NEUROTidine© obsahuje citikolin, který podporuje biosyntézu fosfolipidů membrán optického nervu. Toto působení na strukturu zlepšuje funkci základních mechanismů pro správný nervový přenos.
Citikolin také zajišťuje potřeby neuronů, inhibuje apoptózu a stimuluje syntézu acetylcholinu a dopaminu. Tyto neurontransmitery jsou zapojeny do vedení vizuálních podnětů jak na úrovni sítnice, tak na úrovni za sítnicí (centrální nervový systém).

Dávkování

Doporučená dávka (5 ml) maximálně 4x denně, odpovídá 1000 mg citikolinu. Klinické studie glaukomatózních pacientů prokázaly účinnost citikolinu v perorálním roztoku v dávce 500 mg/den (10 ml/den).
Dodržujte doporučení lékaře. Balení obsahuje odměrku s kapacitou až 20 ml. Před použitím protřepejte. Uchovávejte na suchém a chladném místě. NEUROTidine© může být užíván dlouhodobě.
Doporučuje se užívat v léčebných cyklech (5 měsíců nepřetržitě) s dobou přerušení (nejvýše 2 měsíce).

Příznaky

Glaukom je progresivní onemocnění charakterizované postupným zužováním zorného pole.

Prevence

Zpomalení progrese glaukomového poškození a ztráty zorného pole. Toto zužování se objevuje také u pacientů, kteří jsou léčeni hypotenzními očními kapkami, což ohrožuje jejich kvalitu života.

Fakta

NEUROTidine© může být užíván dlouhodobě.
Přípravek by měl být užíván pod dohledem lékaře. Produkt není vhodný jako jediný zdroj výživy. Je určen pro dospělé, nepodávejte dětem. Nevhodné pro parenterální podání.
Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Uchovávejte mimo dohled dětí.

Složení

Voda; fruktóza; citikolin (Cognizin© Citicoline); regulátory kyselosti: citrát sodný, hydroxid sodný; konzervant: sorban draselný; barvivo: riboflavin.
Údaje o firmě www.sdpharma.cz

Příbalový léták