Muconasal plus—nosní sprej 10 ml

Humánní léčivý přípravek

Přípravek je určen ke snížení otoků zduřelé nosní sliznice a zprůchodnění nosu u běžných nachlazení a při alergické rýmě. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3478071 | Zbozi: 18103171

Popis produktu

Přípravek je určen ke snížení otoků zduřelé nosní sliznice a zprůchodnění nosu u běžných nachlazení a při alergické rýmě. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Tramazolini hydrochloridum monohydricum

Užití

Podle doporučení lékaře k uvolnění otoku nosní sliznice, doprovázející běžná nachlazení a sennou rýmu. K usnadnění odtoku sekretů při zánětech vedlejších nosních dutin a středního ucha. Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství a děti od 6 let. Použití má za následek rychlé a dlouhotrvající zprůchodnění nosu. Po podání přípravku Muconasal Plus se účinek projeví po 5ti minutách a přetrvává zpravidla 8-10 hodin.

Dávkování

Podle potřeby se vstřikuje do každé nosní dírky, maximálně 4krát denně.

Příznaky

Rýma, ucpaný nos.

Kontraindikace

Muconasal Plus nesmí užívat pacienti se známou přecitlivělostí na účinnou látku nebo některou z pomocných látek, s glaukomem.

Vedlejší příznaky

Po zmírnění příznaků se mohou v ojedinělých případech vyskytnout otoky nosní sliznice, pálení v nose.

Fakta

Účinky přípravku Muconasal Plus a účinky jiných současně užívaných léků se mohou navzájem ovlivňovat. Při současném podávání některých antidepresivních přípravků může docházet ke zvýšení krevního tlaku.

Poznámka

Nevymizí-li příznaky během 7 dnů léčby (u dětí do 3 dnů), poraďte se s lékařem o dalším podávání přípravku Muconasal Plus. Prodloužené podávání přípravků při snížené nosní průchodnosti způsobené nachlazením může vést k vývoji chronického zánětu a poškození nosní sliznice. Muconasal Plus nesmí při aplikaci vniknout do očí. Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem se poraďte s lékařem.

Příbalový léták