Mepitel Krytí neadherentní film—10x12cm se siikonovou vrstvou safetac, 10ks

Zdravotnický prostředek

Mepitel Film je jemné transparentní prodyšné krytí určené pro ochranu pokožky. Může být použito samostatně či v kombinaci s jinými výrobky. Udržuje vlhké prostředí v ráně. Přesto umožňuje odvod vodních par a nadbytečné vlhkosti z pokožky.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2986496 | Zbozi: 18114158

Popis produktu

Mepitel Film je jemné transparentní prodyšné krytí určené pro ochranu pokožky. Může být použito samostatně či v kombinaci s jinými výrobky. Udržuje vlhké prostředí v ráně.
Přesto umožňuje odvod vodních par a nadbytečné vlhkosti z pokožky.

Užití

Mepitel Film poskytuje flexibilní, transparentní krytí kůže a rány a poskytuje ochranu před bakteriální či jinou kontaminací, průnikem tekutin a zároveň se přizpůsobuje všem tvarům a nepravidelnostem těla. Mepitel Film udržuje vlhké prostředí v ráně. Přesto umožňuje odvod vodních par a nadbytečné vlhkosti z pokožky. Díky vrstvě Safetac umožňuje
Mepitel Film okamžitou adhezi a výbornou fixaci bez vyvíjení zbytečného tlaku na pokožku. Vrstva Safetac také zajišťuje atraumatické a bezbolestné převazy. Mepitel Film při odstraňování nezanechává zbytky a úroveň adheze zůstavá v průběhu času stejná a nezvyšuje se.
Výhody
Minimalizuje bolest a trauma rány
Zmenšuje riziko poškození nově vytvořené pokožky
Transparentní pro snadnou kontrolu
Velmi dobře se přizpůsobí tvarům těla a zajišťuje pacientům komfort během nošení
Bariéra pro viry a bakterie (větší než 25 nm)
Vemi nízký potenciál pro podráždění pokožky a alergie
Nezanechává zbytky
Voděodolný.
Oblasti použití
Mepitel? Film je určen pro širokou škálu povrchových ran jako jsou dekubity I. a
II.stupně, povrchové popáleniny a odřeniny. Chrání křehkou a citlivou pokožku. Mepitel©
Film může být též použit jako ochranný kryt u otevřených břišních operací. Fixuje primární krytí jako sekundární fixace a může být použit v kombinaci s gely či emoliencii.

Dávkování

Mepitel Film může být ponechán na ráně po dobu několika dní v závislosti na stavu rány a okolní kůže, nebo podle běžné klinické praxe.

Příbalový léták