Mepilex Krytí antimikrobiální—10x10cm se silikonovu vrstvou

Zdravotnický prostředek

Antimikrobiální absorpční měkké silikonové krytí s technologií Safetac, se stříbrem. Určeno pro infikované rány jako jsou bércové vředy, proleženiny nebo vředy na diabetické noze.

Cena vč. DPH
1 136 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 7332430873927 | Zbozi: 18106574

Popis produktu

Antimikrobiální absorpční měkké silikonové krytí s technologií Safetac, se stříbrem.
Určeno pro infikované rány jako jsou bércové vředy, proleženiny nebo vředy na diabetické noze.

Účinné látky

Stříbro

Užití

Oblastmi použití jsou infikované rány, bércové vředy, dekubity, popáleniny.
Výhody- Účinné na infikované rány.- Atraumatický k ráně a k okolní kůži- Vyborná schopnost zvládat exsudát.

Dávkování

Dle návodu na obale.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Ošetřování ran není pouze otázkou provádění převazů.Pro proces hojení je daleko
Různé typy ran vyžadují různé druhy ošetření. Abychom mohli ránu úspěšně léčit, musíme dobře znát proces hojení. Nejlepšího hojení lze dosáhnout šetrným a účinným ošetřením rány. Ošetření rány by mělo podporovat přirozený proces hojení Safetac je patentovaná technologie založená na lepící schopnosti měkkého silikonu. Krytí s technologií Safetac minimalizují trauma rány a okolní kůže a bolest pacienta, a tím vytvářejí vhodné prostředí pro hojení rány.
Krytí s technologií Safetac:
Krytí Mepilex, Mepilex Ag, Mepilex Lite, Mepilex Border, Mepilex Border Lite, Mepilex
Transfer a Mepitel. Všechna tato krytí byla vyrobena pomocí unikátní patentované technologie
Safetac. Další výrobky s technologií Safetac:Mepiform a Mepitac.
Technologie Safetac využívající lepící schopnost měkkého silikonu nezpůsobuje strhávání buněk epidermu (žádné strhávání kůže).
Vrstva vyrobená technologií Safetac je výjimečně měkká a tvarově se přizpůsobí nerovnému povrchu kůže. Vytváří tak rozsáhlou a účinnou kontaktní plochu. Při snímání krytí se vyvinutá síla díky měkkému silikonu rozprostře na rozsáhlou plochu kůže pod krytím, a nenarušuje tak její ochrannou vrstvu.
U tradičních lepidel dochází ke strhávání buněk epidermu (strhávání kůže).
Tradiční lepidla jsou relativně málo pružná a tvoří kontaktní plochu pouze s nejsvrchnějšími buňkami kůže. Díky tomu jsou mnohem agresivnější. Tato zjištění potvrdila klinická studie prováděná s pacienty trpícími bércovými vředy.

Poznámka

Mólnlycke Health Care je přední světový dodavatel jednorázových chirurgických prostředků a výrobků pro hojení ran.
Chirurgická divize zajišťuje pohodu na operačním sále pomocí nabídky špičkových produktů, jako jsou roušky, operační oblečení, zákaznické sety, chirurgické rukavice a antiseptické přípravky na pokožku, i různých řešení služeb. Názvy značek jsou
BARRIER8, ProcedurePak©, Biogel© a Hibi Antiseptics.
Divize ošetřování ran nabízí šetrnou a účinnou léčbu ran pomocí široké nabídky unikátních výrobků: Mepilex© a Mepitel?, založených na patentované měkké silikonové technologii Safetac©, a tradičních výrobků jako jsou chirurgické a fixační krytí, například
Mepore©.
Společnost Mólnlycke Health Care začala působit jako nezávislá firma v roce 1998 a v červenci 2005 ji od fondů Nordic Capital zakoupily fondy Apax. V srpnu 2005 sloučil Apax s Mólnlycke Health Care své dvě stávající firmy v portfoliu, Regent a Medlock, a vytvořil novou společnost Mělnlycke Health Care AB. Firma má kolem 6000 zaměstnanců a výrobní závody v Belgii, České republice, Finsku, Malajsii, Mexiku, Thajsku a ve
Spojeném království.
Údaje o firmě www.safetac.com

Příbalový léták