Mepilex Border Flex 7,8 x 10 cm —5 ks, samolepící absorpční pěnové krytí

Zdravotnický prostředek

Mepilex Border Flex je samolepící absorpční měkké silikonové krytí s technologií Safetac určené pro krytí chronických ran a také pro prevenci dekubitů.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3260636 | Zbozi: 18137177

Popis produktu

Mepilex Border Flex je samolepící absorpční měkké silikonové krytí s technologií
Safetac určené pro krytí chronických ran a také pro prevenci dekubitů.

Užití

Mepilex Border Flex je samolepící absorpční měkké silikonové krytí, které bylo navrženo pro léčbu nehojících se ran, jako jsou bércové vředy, vředy diabetické nohy nebo proleženiny, a to především na problematických částech těla. Je navržen tak, aby aby držel i na exponovaných místech jako jsou lokty, podpaží, kolena či kyčle. Tuto vlastnost zajišťuje speciální perforovaná pěnová vrstva. Vrstva Safetac utěsní okraje rány a zabrání prosakování exsudátu na okolní kůži, čímž minimalizuje riziko macerace.
Safetac technologie také umožní bezbolestné odstranění. Výrobek se velmi dobře uplatňuje u dlouhodobě ležících pacientů jako prevence proleženin.
Oblastmi použití jsou především mírně až středně exsudující rány, vředy, dekubity a jejich prevence.
Hlavní výhody krytí Mepilex Border Flex: - tvarově přizpůsobené pro obtížně přístupná místa na těle - zajišťuje dobré utěsnění a tím snižuje riziko macerace - minimalizuje trauma a bolest při převazu - může být sundán a upraven bez ztráty adheze - odolný proti virům a bakteriím (mikroby > 25nm) - nezanechává žádné zbytky v ráně - nedráždí kůži a nealergizuje - voděodolný.

Dávkování

Mepilex Border Flex může být ponechán na ráně po dobu několika dní v závislosti na stavu rány a okolní kůže, nebo podle běžné klinické praxe.
V případě použití jako prevence dekubitů lze ponechat na místě až 7 dní. V takovém případě je vždy nutná každodenní kontrola stavu pokožky pod krytím.

Příbalový léták