Magne B6—470mg/5mg, 100 tobolek

Humánní léčivý přípravek

Přípravek se užívá při nedostatku hořčíku v organismu, samostatně nebo ve spojení s nedostatkem dalších látek. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
281 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4594322 | Zbozi: 18147718

Popis produktu

Přípravek se užívá při nedostatku hořčíku v organismu, samostatně nebo ve spojení s nedostatkem dalších látek. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Magnesii lactas dihydricus
Pyridoxini hydrochloridum

Užití

Přípravek se užívá při nedostatku hořčíku v organismu, ať už se tento nedostatek vyskytuje samostatně nebo ve spojení s nedostatkem dalších látek. MAGNE B6 lze rovněž použít k léčbě příznaků záchvatů úzkosti spojených se zrychleným hlubokým dýcháním, které vede ke vzniku křečí. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství, děti od hmotnosti 20 kg a těhotné ženy jen na doporučení lékaře a v jím předepsaných dávkách.

Dávkování

Určeno pro dospělé, dospívající a děti od 6 let. Dospělí: Přibližně 300 mg nebo 12 mmol hořčíku denně, tj. 6 tablet denně rozděleně do 2 nebo 3 dávek během jídla. Tato denní dávka obsahuje 30 mg vitaminu B6. Pediatrická populace: Od 6 let věku (20 kg tělesné hmotnosti): 10 - 30 mg/kg/den (0,4 - 1,2 mmol/kg/den) hořčíku, což odpovídá 4 - 6 tabletám denně u dítěte o hmotnosti 20 kg. Tato denní dávka obsahuje 20 - 30 mg vitaminu B6.

Příznaky

Nedostat. hořčíku ovlivňuje psychický stav- citlivost a podrážděnost, únavu a ospalost.
Vitamín B6 ovlivňuje vstup a setrvání hořčíku v buňkách.

Kontraindikace

Přípravek se nesmí užívat při těžké ledvinové nedostatečnosti.

Fakta

Je vhodné se vyhnout společnému podávání s přípravky obsahujícími soli fosforu a vápníku, neboť tyto sloučeniny brání vstřebávání hořčíku ve střevě. Při současném podávání s některými antibiotiky (tetracykliny) je nutno přizpůsobit dobu podání přípravku
MAGNE B6, poraďte se v takovém případě se svým lékařem.

Poznámka

V těhotenství by vzhledem k obsahu vitaminu B6 denní dávka neměla překročit 2 tablety nebo 1 ampuli roztoku. Během kojení se užívání přípravku nedoporučuje. Předávkování je při normální činnosti ledvin vyloučeno.

Příbalový léták