Zinkorot 25mg—50 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek Zinkorot 25 mg se užívá při stavech spojených s deficitem zinku, pokud je jeho přísun potravou nižší než zvýšené požadavky organismu. Zinek má značný efekt na obranu našeho imunitního systému, je potřebný pro biologické procesy v těle. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
189 Kč
269 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3353266 | Zbozi: 18126881

Popis produktu

Přípravek Zinkorot 25 mg se užívá při stavech spojených s deficitem zinku, pokud je jeho přísun potravou nižší než zvýšené požadavky organismu. Zinek má značný efekt na obranu našeho imunitního systému, je potřebný pro biologické procesy v těle. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Zinci orotas dihydricus

Užití

Přípravek Zinkorot 25 mg je zinkový doplněk, který se užívá při stavech spojených s deficitem zinku a to v případech, kdy je jeho přísun potravou nižší než zvýšené požadavky organismu, např. při: - stavech nachlazení - zvýšené vnímavosti k infekcím - zhoršeném/prodlouženém hojení ran.
Zinek je nerostný prvek potřebný pro biologické procesy v lidském těle. Zinek má značný efekt na obranu našeho imunitního systému.
Přípravek Zinkorot 25 mg se užívá perorálně (ústy), nalačno a s dostatečným množstvím tekutiny. Každou tabletu je možné rozdělit na dvě stejné poloviny.

Dávkování

Doporučená dávka je:
Dospělí a dospívající: (12— 17 let): doporučená dávka je 25 — 50mg zinku (odpovídá 1— 2 tabletám přípravku Zinkorot 25 mg) denně.
Délka léčby
Trvání léčby je 5 — 10 dnů (maximálně 14 dnů) a nesmí se s podáváním pokračovat delší dobu. Nepoužívejte Zinkorot delší dobu než 14 dnů a v denní dávce převyšující výše uvedenou doporučenou dávku.
V případě, že užívání přípravku Zinkorot 25 mg překročí délku 14 dnů, je nutné kontaktovat lékaře.

Složení

Léčivá látka je Zinci orotas dihydricus. Jedna tableta obsahuje 157,36 mg Zinci orotas dihydricus (odpovídá 25 mg zincum).
Dalšími pomocnými látkami jsou: Koloidní bezvodý oxid křemičitý, mikrokrystalická celulosa, povidon K30, sodná sůl kroskarmelosy, mastek, magnesium-stearát.

Příbalový léták