Maalox bez cukru Citron—40 žvýkacích tablet

Humánní léčivý přípravek

K léčbě obtíží souvisejících s nadbytkem žaludeční kyseliny, jako je pyróza, nadměrné říhání, regurgitace kyselého žaludečního obsahu do úst a bolesti v žaludeční krajině nalačno, dále k léčbě zánětů žaludeční sliznice, zánětů sliznice jícnu apod. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2547025 | Zbozi: 18105156

Popis produktu

K léčbě obtíží souvisejících s nadbytkem žaludeční kyseliny, jako je pyróza, nadměrné říhání, regurgitace kyselého žaludečního obsahu do úst a bolesti v žaludeční krajině nalačno, dále k léčbě zánětů žaludeční sliznice, zánětů sliznice jícnu apod. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Algedratum
Magnesii hydroxidum

Užití

Přípravek se užívá k léčbě obtíží souvisejících s nadbytkem žaludeční kyseliny, jako je pyróza, nadměrné říhání, regurgitace kyselého žaludečního obsahu do úst a bolesti v žaludeční krajině nalačno, dále k léčbě zánětů žaludeční sliznice, zánětů sliznice jícnu a může být součástí léčby žaludečního a dvanáctníkového vředu.
Maalox bez cukru citron je přípravek proti nadměrné kyselosti žaludeční šťávy (antacidum). Léčivé látky obsažené v přípravku mají silný neutralizační účinek na kyselinu chlorovodíkovou, která je zodpovědná za kyselost žaludečního obsahu, a tím se jeho kyselost snižuje.
Bez porady s lékařem se přípravek užívá k léčbě obtíží souvisejících s nadbytkem žaludeční kyseliny, jako je pálení žáhy, návrat kyselého žaludečního obsahu zpět do úst (tzv. regurgitace). Na doporučení lékaře se přípravek užívá k léčbě zánětů žaludeční sliznice, zánětů sliznice jícnu a může být součástí léčby žaludečního a dvanáctníkového vředu. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství od 15 let.

Dávkování

Pro všechny indikace je jednotlivá dávka 1 až 2 tablety, které se nechají rozpustit v ústech či se rozžvýkají.
Přípravek lze užívat maximálně 6krát denně, a to mezi jídly a večer před ulehnutím; nesmí se překročit maximální denní dávka 12 tablet

Kontraindikace

Neužívejte Maalox bez cukru citron - jestliže jste alergický/á (přecitlivělý/á) na hydroxid hořečnatý, hydroxid hlinitý nebo na kteroukoli další složku přípravku Maalox bez cukru citron, - pokud trpíte závažným onemocněním ledvin, - jestliže máte vzácnou dědičnou poruchu snášenlivosti fruktózy.

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny léky, může mít i Maalox bez cukru citron nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Nežádoucí účinky

než 1 ze 100 pacientů. Při nadměrném užívání přípravku se může vyskytnout průjem nebo zácpa.
Při dlouhodobém užívání nebo užívání vysokých dávek může dojít ke snížení vstřebávání fosfátů ze zažívacího traktu, což může způsobit poruchy metabolismu vápníku a fosforu až měknutí kostí.

Složení

  • Léčivými látkami jsou algedratum 400 mg, což odpovídá 200 mg aluminii chloridum a magnesii hydroxidum 400 mg v 1 tabletě.
  • Pomocnými látkami jsou nekrystalizující sorbitol 70%, maltitol, glycerol 85%, sodná sůl sacharinu, citrónové aroma, mastek, magnesium
  • stearát.

Příbalový léták