Léčiva Thiamin 50mg—20 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek se užívá k předcházení a léčení stavů z nedostatku vitaminu B1. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
149 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594739049796 | Zbozi: 18101917

Popis produktu

Přípravek se užívá k předcházení a léčení stavů z nedostatku vitaminu B1. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Thiamini hydrochloridum

Užití

Vitamin B1, thiamin, je nezbytný pro činnost některých enzymů, uplatňuje se při štěpení a zužitkování cukrů a škrobů, které dodávají tělu energii. Je důležitý pro normální činnost nervového systému, svalů a srdce. Denní potřeba thiaminu je 1-2 mg. Vyvážená strava poskytuje přiměřené množství thiaminu. U starších lidí a u lidí s vysokou spotřebou energie, např. při zvýšené tělesné námaze, v těhotenství a kojení, při dlouhodobém stresu, u chorob se sníženým vstřebáváním živin ze střeva, u alkoholismu apod. jeho potřeba vzrůstá.

Dávkování

Dospělí užívají obvykle 1 tabletu 1-3krát denně, v závažných případech až 6 tablet za den. Dětem se podává denně 1/4-1/2 tablety.

Příznaky

Onemocnění centr. a perif.nerv. soustavy, svalová slabost, křečemi, onemoc. srdce s bušením léčení chemoterap., dlouhod. po chir. zákrocích.

Kontraindikace

Thiamin Léčiva se neužívá při přecitlivělosti na některou složku přípravku.

Vedlejší příznaky

Při doporučovaném dávkování obvykle nedochází k nežádoucím účinkům, protože každý nadměrný přívod thiaminu se vyloučí močí.

Fakta

Během léčby není vhodné pít alkoholické nápoje. Při užití nadměrného množství tablet může dojít k předrážděnosti, v tomto případě vyhledejte lékaře. Bez porady s lékařem neužívejte současně směsi vitaminů s obsahem thiaminu.

Příbalový léták