Kukuřičné křupky vanilkové—90 g

Kukuřičné křupky s příchutí vanilky. Potravní doplněk pro bezlepkovou dietu. Výrobek neobsahuje GMO suroviny. Výborná alternativa pro zdravé mlsání.

Cena vč. DPH
20 Kč
Dostupnost
skladem 10 ks


PDK: 2483429 | Zbozi: 18105060

Popis produktu

Kukuřičné křupky s příchutí vanilky. Potravní doplněk pro bezlepkovou dietu. Výrobek neobsahuje GMO suroviny. Výborná alternativa pro zdravé mlsání.

Užití

Kukuřičné křupky bez přidané soli jsou přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné, nahrazují pečivo lidem, trpícím celiakií. Vhodné pro přímou spotřebu i jako příloha.
Výrobky z kukuřice jsou vhodné pro děti jako náhrada za dětské piškoty apod., ale i pro dospělé, kterým záleží na zdravém způsobu výživy.

Dávkování

Dle chuti a potřeby.

Příznaky

slabost, zácpa, nedostatek železa, chudokrevnost. U školáků: nevysvětlitelná porucha růstu, ztráty na váze, opakující se nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitaminu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, izolovaný deficit IgA. U dospělých: nevysvětlitelná ztráta na váze (u žen hlavně po porodu), nevysvětlitelné pravidelně se opakující nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitaminu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, neplodnost mužů a žen, nejasná příčina osteopenie, atropatie, únavového syndromu, vaskulitidy, mikroskopické kolitidy, dráždivého tračníku, polyneuropatie, ataxie, myopatie, epilepsie s nálezem na CT nebo NMR, izolovaný deficit Iga.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Celiakie souvisí s nesnášenlivosti lepku, což je bílkovina ve vrchní části obilných zrn. U lidí geneticky zatížených vede k nepřiměřené reakci imunitního systému. U dospělých se nemoc projevuje obvykle průjmy, v atypických formách chudokrevností či postižením jater. V zemi touto nemocí trpí zhruba 40.000 lidí, pro něž je jedinou možností léčby dodržovat přísnou bezlepkovou dietu.

Složení

regulátor kyselosti kyselina citronová, syrovátka, emulgátor: sojový lecitin, vanilkové aroma.
Údaje o firmě
Informace o firmě REJ s. r. o.
Společnost REJ z jihočeské Plané nad Lužnicí se zabývá výrobou a prodejem tradičních plněných perníků dle vlastní receptury, sušenek a dalšího pečiva s přidanou hodnotou, bezlepkových křupek pro děti a celiaky, čajů, celozrnných můsli a těstovin. Na vývoji nutričně výhodnějších produktů spolupracuje s Ing. Petrem Havlíčkem. www.vitecojite.eu

Příbalový léták