Kukuřičné křupky—100 g

Kukuřičné křupky neobsahují sůl a jsou vhodné pro děti již od 6. měsíců. Jsou vyrobeny z čistě přírodních surovin, přírodních barviv i aromat. Jsou přirozeně bezlepkové, neobsahují GMO suroviny. Výborná alternativa pro zdravé mlsání.

Cena vč. DPH
19 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2483403 | Zbozi: 18104959

Popis produktu

Kukuřičné křupky neobsahují sůl a jsou vhodné pro děti již od 6. měsíců. Jsou vyrobeny z čistě přírodních surovin, přírodních barviv i aromat. Jsou přirozeně bezlepkové, neobsahují GMO suroviny. Výborná alternativa pro zdravé mlsání.

Užití

Křupky z extrudovanékukuřice jsou vhodné nejen pro celiaky, ale díky minimálnímu obsahu soli jsou dle aktuálního posudku ČPS vhodné také pro děti od 6 měsíců. Mohou být použity jako alternativa místo dětských piškotů a sušenek. Jsou přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné, nahrazují pečivo lidem, trpícím celiakii. Jsou vhodné také při redukčních dietách, protože jejich optimální obsah uhlohydrátů napomáhá spalování přebytečných tuků. Jsou zdrojem vlákniny.

Dávkování

Není stanoveno, dle chuti.

Příznaky

U batolat: neprospívá na váze, zvětšené bříško, nervozita, svalová slabost, zácpa, nedostatek železa, chudokrevnost.
U školáků: nevysvětlitelná porucha růstu, ztráty na váze, opakující se nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitaminu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, izolovaný deficit IgA.
U dospělých: nevysvětlitelná ztráta na váze (u žen hlavně po porodu), nevysvětlitelné pravidelně se opakující nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitaminu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, neplodnost mužů a žen, nejasná příčina osteopenie, atropatie, únavového syndromu, vaskulitidy, mikroskopické kolitidy, dráždivého tračníku, polyneuropatie, ataxie, myopatie, epilepsie s nálezem na CT nebo NMR, izolovaný deficit Iga.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Tento výrobek odpovídá zdravému životnímu stylu a je určen nejen celiakům a dětem, ale všem osobám vyznávajícím zdravý životní styl.

Poznámka

Společnost REJ s. r. o. se soustřeďuje na výrobu vysoce kvalitních potravinářských výrobků, které odpovídají zdravému životnímu stylu. V oblasti výživy dětí se jedná především o bezlepkové výrobky z extrudované kukuřice, rýže, pohanky s minimálním obsahem soli, z čistě přírodních surovin vč. přírodních barviv a aromat. Veškeré kukuřičné, rýžové a pohankové výrobky jsou bezlepkové, jejich výroba podléhá pravidelným kontrolám a produkty laboratorním testům. Dle aktuálního posudku ČPS jsou křupky bez soli vhodné pro děti od 6 měsíců věku.

Složení

Údaje o firmě
Informace o firmě REJ s. r. o.
Společnost REJ z jihočeské Plané nad Lužnicí se zabývá výrobou a prodejem tradičních plněných perníků dle vlastní receptury, sušenek a dalšího pečiva s přidanou hodnotou, bezlepkových křupek pro děti a celiaky, čajů, celozrnných můsli a těstovin. Na vývoji nutričně výhodnějších produktů spolupracuje s Ing. Petrem Havlíčkem. www.vitecojite.eu

Příbalový léták