Ibuprofen AL 400 mg —30 potahovaných tablet

Humánní léčivý přípravek

Ibuprofen AL 400 je protizánětlivý léčivý přípravek, který snižuje horečku a ulevuje od bolesti (nesteroidní protizánětlivý/analgetický léčivý přípravek). Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 4024773022195 | Zbozi: 18114008

Popis produktu

Ibuprofen AL 400 je protizánětlivý léčivý přípravek, který snižuje horečku a ulevuje od bolesti (nesteroidní protizánětlivý/analgetický léčivý přípravek). Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Ibuprofenum

Užití

Symptomatická léčba bolesti a zánětu při: + akutní artritidě včetně záchvatů dny * chronické artritidě, obzvláště revmatoidní artritidě * ankylozující spondylitidě © (Bechtěrevova © choroba) a. jiných seronegativních spondylartritidách * © degenerativních © onemocněních kloubů © včetně kloubů páteře | (osteoartróza, spondylartróza) + revmatismu měkkých tkání * poraněních měkkých tkání (např. kontuze, distorze).
Ibuprofen Al 400 je rovněž indikován k: + tlumení mírné až středně silné bolesti jako je bolest hlavy včetně migrény, bolest zad, zubů, pooperační bolest, bolestivá menstruace, bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění + symptomatické léčbě horečky.
Přípravek je určen k léčbě dospělých a mladistvých od 12 let věku.

Dávkování

Dospělí a mladiství od 12 let: Doporučená denní dávka u akutních bolestivých stavů a horečky je 400 mg jednorázově nebo 3x denně s intervalem mezi jednotlivými dávkami 4-6 hodin. Maximální denní dávka je 1200 mg.
U revmatických chorob se doporučená denní dávka pohybuje v rozsahu 1200-2400 mg v rozdělených 3-4 dávkách. U zánětlivých forem onemocnění se obecně podávají dávky vyšší, než u forem degenerativních. Celková denní dávka 2400 mg by neměla být překročena.
Tablety by měly být polykány celé s dostatečným množstvím tekutin.

Příbalový léták