IbuMax 400 mg—100 potahovaných tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek IBUMAX 400 mg patří do skupiny léků nazývaných antiflogistika, analgetika, antipyretika (k tlumení zánětu, bolesti a horečky). Přípravek je určen pro dospělé, mladistvé a děti od 6 let.. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
169 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 6410530083444 | Zbozi: 18103312

Popis produktu

Přípravek IBUMAX 400 mg patří do skupiny léků nazývaných antiflogistika, analgetika, antipyretika (k tlumení zánětu, bolesti a horečky). Přípravek je určen pro dospělé, mladistvé a děti od 6 let.. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Ibuprofenum

Užití

Léčivá látka ibuprofen zabraňuje tvorbě tkáňových působků, tzv. prostaglandinů, které jsou zodpovědné za vznik bolesti a zánětu a uvolňují se v místě poškození tkáně.
Ibuprofen zmírňuje bolest a zánět různého původu, zvláště u onemocnění pohybového ústrojí. Ibuprofen rovněž tlumí horečku, která provází např. nemoci z nachlazení.
Přípravek IBUMAX 400mg se používá při mírné až střední bolesti, např. při bolesti hlavy, zubů, zad, při bolestivé menstruaci, při bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění, při poranění měkkých tkání jako je pohmoždění a podvrtnutí, dále při horečnatých stavech při chřipkových onemocněních a jako doplňková léčba horečnatých stavů při jiných onemocněních. V případě zánětlivých a degenerativních onemocnění kloubů (artritidě a artróze) a páteře nebo postižení měkkých tkání pohybového ústrojí provázených bolestivosti, zarudnutím, otokem a kloubní ztuhlostí se přípravek používá pouze na doporučení lékaře.

Dávkování

Pokud lékař neurčí jinak, dospělí a mladiství nad I2 let užívají obvykle při horečnatých onemocněních 1 tabletu IBUMAX 400 mg 3krát denně. Při bolesti 1 tabletu jednorázově nebo podle potřeby, maximálně však 3x denně. Bez doporučení lékaře nepřekračujte celkovou denní dávku 1200mg ( 3 tablety). Dávku je možné opakovat po 4-6 hodinách.
Dětem ve věku 6 - 12 let se podává 1/2 tablety 2 - 3krát denně (20-35mg/kg/den) v odstupu 6-8 hodin. U dětí s tělesnou hmotností do 30 kg nepřekračujte dávku 400 mg denně.

Kontraindikace

Přecitlivělost na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku, přecitlivělost na kyselinu acetylsalicylovou a jiná nesteroidní antirevmatika projevující se jako astma, urtikaria a jiné alergické reakce.
Anamnesticky gastrointestinální krvácení nebo perforace ve vztahu k předchozí léčbě nesteroidními antirevmatiky.
Aktivní peptický vřed.
Rekurentní peptický vřed/hemoragie (dvě nebo více epizod prokázané ulcerace nebo krvácení).
Poruchy hemokoagulace a hemopoézy.
Závažné srdeční selhání.
Třetí trimestr gravidity.

Složení

Léčivá látka: Ibuprofenum 400 mg v 1 potahované tabletě.
Pomocné | látky: © předbobtnalý © kukuřičný © škrob, © hydroxypropylmethylcelulosa, magnesium-stearát, mikrokrystalická celulosa, natrium-lauryl-sulfát, kyselina stearová 95%, koloidní bezvodý oxid křemičitý, potahová soustava opadry OY-S-28703 bílá.

Příbalový léták