Hyiodine - gel—50ml, 1ks

Zdravotnický prostředek

HYIODINE je antimikrobiální hojící gel určený pro hojení hlubokých ran a odstranění infekce. Díky gelové formě vysoké bezpečnosti je vhodný především pro hluboké rány po operacích, diabetické vředy, píštěle, podminované rány, akutní komplikované rány.

Cena vč. DPH
998 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8595163717305 | Zbozi: 18102275

Popis produktu

HYIODINE je antimikrobiální hojící gel určený pro hojení hlubokých ran a odstranění infekce. Díky gelové formě vysoké bezpečnosti je vhodný především pro hluboké rány po operacích, diabetické vředy, píštěle, podminované rány, akutní komplikované rány.

Účinné látky

Kyselina Hyaluronová jód

Užití

HYIODINE se používá k hojení širokého spektra chronických i akutních ran s různým stupněm infekce. Je vhodný zejména pro hojení hlubokých a komplikovaných ran a defektů. Díky vysoké bezpečnosti může přijít do kontaktu s různými tkáněmi.

Dávkování

Doporučená výměna zdravotnického prostředku HYIODINE je jednou za 24 — 48 hodin v závislosti na míře infekce v ráně.
Gel HYIODINE je možné aplikovat přímo do rány nebo na její povrch pomocí stříkačky bez jehly, popřípadě je možné nasytit sterilní gázu a vytvořit tak drenáž nebo povrchové krytí. Poté je třeba pro překrytí rány použít vhodné sekundární krytí (např. absorpční) a vše zafixovat. Je nutné dodržet doporučené množství k zajištění efektu HYIODINE (rána 5x5 cm — 2 ml HYIODINE, rána 10x10 cm — 7 až 8 ml HYIODINE).

Příznaky

Akutní a chronické rány a defekty.

Kontraindikace

Po lokálním použití kyseliny hyaluronové nejsou v současné době známy žádné nežádoucí účinky. Jód obsažený v přípravku může u přecitlivělých jedinců vyvolat alergickou reakci.

Fakta

Jen k vnějšímu použití.
Nepoužívat prostředek s poškozeným obalem.
Nepoužívat po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu.
Nepoužívat po odbarvení produktu.
Po otevření nutné skladovat přípravek v chladu (2 — 8 *C), spotřebovat do 6 týdnů
Uchovávejte mimo dosah dětí.

Složení

Hyaluronát sodný je polysacharid, který je přirozenou součástí organismu (zejména mimobuněčného prostoru) a tudíž není toxický, ani nezpůsobuje alergické či jiné reakce.
Hyaluronát sodný má unikátní fyzikálně-chemické vlastnosti, vysokou hydratační schopnost a výborné antiadhesivní vlastnosti. Vrstva hyaluronátu sodného na kontaktní vrstvě produktu SORELEX tak zabezpečuje vytvoření vhodného prostředí pro přirozené hojení rány.
Jód — je antiseptikum bránící vzniku infekce, která zpomaluje proces hojení ran. Jód má široké spektrum antimikrobiálních aktivit proti mnoha gram-pozitivním i gram-negativním bakteriím. Je přirozeně vylučován z těla. Zároveň brání rychlému rozkladu kyseliny hyaluronové bakteriemi v ráně nebo v jejím okolí.
Údaje o firmě
Contipro a.s.
Dolní Dobrouč 401 56102 Dolní Dobrouč
Česká republika www.-aktivnihojeni.cz

Příbalový léták