Herpesin krém—5 g

Humánní léčivý přípravek

Bílý hladký krém pro léčbu infekcí vyvolaných virem herpes simplex, projevujících se opary na rtech a obličeji (herpes labialis), primoinfekce i recidivy. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
252 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594056569724 | Zbozi: 18100915

Popis produktu

Bílý hladký krém pro léčbu infekcí vyvolaných virem herpes simplex, projevujících se opary na rtech a obličeji (herpes labialis), primoinfekce i recidivy. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Aciclovirum

Užití

Léčivou látkou přípravku HERPESIN KREM je aciclovir. Aciclovir je látka, která vý-razně brání množení viru Herpes simplex (| a II) a Varicella zoster v lidském organizmu. Po průniku do buňky infikované virem je aciclovir postupně přeměňován až na aciclovirtrifosfát. Ten je vlastní léčivou látkou, která přednostně tlumí enzymatické pochody viru. 4
Přípravek HERPESIN KRÉM se používá při léčbě oparu rtů a obličeje u dospělých i dětí.

Dávkování

Nanáší se v tenké vrstvě, optimálně již při prodromálních příznacích, na lézi a půlcentimetrový lem okolní zdravé kůže 5 krát denně ve 4 hodinových interva-lech, v noci po 8 hodinách. Léčba trvá 5 (výjimečně až 10) dnů. Obvaz není po-třebný.
Při nanesení krému na postižené místo i potom je nutné si umýt ruce. Vyloučí se tak zhoršení nebo přenos infekce na jiné místo.

Kontraindikace

HERPESIN krém nesmí být užíván u nemocných přecitlivělých na aciclovir a (nebo) na složky přípravku.

Příbalový léták