Hemagel PRVNÍ POMOC 5g+3ks krycí fólie

Zdravotnický prostředek

HemaGel První pomoc je komplexní balíček pro rychlé a správné ošetření povrchových poranění v ráně. Obsahuje HemaGel 5g a 3 ks náplastí Dermafoil. HemaGel chemicky váže volné kyslíkové radikály. Kryje ránu před infekcí, utváří na ráně pružnou vrstvu.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3260909 | Zbozi: 18120021

Popis produktu

HemaGel První pomoc je komplexní balíček pro rychlé a správné ošetření povrchových poranění v ráně. Obsahuje HemaGel bg a 3 ks náplastí Dermafoil. HemaGel chemicky váže volné kyslíkové radikály. Kryje ránu před infekcí, utváří na ráně pružnou vrstvu.

Užití

Rychlé a správné ošetření povrchových poranění, jako jsou odřeniny, řezné, sečné, tržné rány, opaření, puchýře a praskliny kůže.

Dávkování

Vodou omyjte ránu a očistěte od mechanických nečistot, které by mohly dráždit a poškozovat ránu.
Otevřete tubu vpichem pomocí otočeného víčka.
Aplikujte malé množství gelu na celou spodinu rány. Gel přilne ma spodinu rány a postupně absorbuje sekrety a další tekutiny z rány.
Ránu překryjte přiloženou fólií.
Pro aplikaci fólie nejprve strhnete horní krycí papír, přiložte na ránu a odstraňte vrchní zbylé krytí.
Učinek gelu se projevuje bobtnáním. Unikátní technologie gelu zabraňuje přilepení k ráně a tím umožňuje i velmi snadné odstranění bez bolesti jemným setřením.
Průhledná fólie je určena k rychlému a správnému, ale dočasnému krytí rány po dobu max. 6 hodin. Následně doporučujeme fólii sejmout, ránu omýt pitnou vodou a dle stavu rány ponechat pouze vrstvu HemaGelu a nebo překrýt mastným tylem a sekundárním krytím. U malých ran je možno použít i polštářkovou náplast.

Příznaky

Drobné rány typu odřenina, puchýř, pořezání, opaření.

Fakta

HemaGel chemicky váže kyslíkové radikály, které vznikají při zánětlivých procesech.
Vytváří optimální pH v ráně a tím napomáhá hojení. Prověřená struktura gelu zabraňuje uvolňování částeček gelu do rány s následnou iritací. Dodává do rány vlhkost, zabraňuje vysušování rány a tvorbě strupů, má savou schopnost a tím čistí znečištěné rány, snižuje bolestivost, podporuje uzavírání rány jizvou, při včasné aplikaci zabraňuje vzniku jizvy, případně zlepšuje její vzhled. Učinek gelu se projevuje bobtnáním. Unikátní technologie gelu zabraňuje přilepení k ráně a tím umožňuje snadné a bezbolestné odstranění náplasti. Dosavadní praxe a klinické zkoušky ukázaly, že vlhké prostředí výrazně urychluje proces hojení, podporuje dělení a pohyb buněk v ráně. Zároveň udržuje stálou teplotu v ráně, což je velmi důležité pro kvalitní zhojení. Při léčbě komplikovaných a infikovaných ran je nezbytné dodržet další požadavky na léčbu, např. čistotu rány, dostatečnou výživu a dodržování všech léčebných pokynů lékaře.

Složení

HemaGel je hydrofilní © methakrylátový gel na bázi síťovaného © kopolymeru 2-hydroxyethylmethakrylátu © obsahujícího © polymerně © vázané © stericky © stíněné aminoskupiny.

Příbalový léták