Fenistil gel—50 g

Humánní léčivý přípravek

Rychlá a účinná úleva od svědivé podrážděné pokožky různého původu: svědivá vyrážka, poštípaní hmyzem, spálení od slunce, povrchové popáleniny, kopřivka. Forma gelu má chladivý účinek. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
346 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 3373611 | Zbozi: 18117751

Popis produktu

Rychlá a účinná úleva od svědivé podrážděné pokožky různého původu: svědivá vyrážka, poštípaní hmyzem, spálení od slunce, povrchové popáleniny, kopřivka. Forma gelu má chladivý účinek. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Dimetindeni maleas

Užití

Fenistil gel je bezbarvý, téměř čirý a jeho použití je provázeno příjemně chladivým pocitem. Fenistil gel odstraňuje svědění nejrůznějšího původu vyjma toho, které provází stavy spojené s městnáním žluče ve žlučových cestách. Má velmi dobré uplatnění v léčbě reakcí přecitlivělosti. Nejčastěji se Fenistil gel používá při svědivých onemocněních kůže, kopřivce, po pokousání a poštípání hmyzem, při poškození kůže slunečním zářením a u mírných povrchových popálenin. Přípravek mohou používat dospělí a děti od 6 měsíců věku i bez doporučení lékaře.

Dávkování

2 až 4 aplikace denně. Maximální délka léčby: Pokud se pacient do 7 dnů u dospělých a do 2 dnů u dětí nebude cítit lépe nebo se mu přitíží, musí se poradit s lékařem. Bez konzultace s lékařem se Fenistil nemá používat déle než 14 dnů. V případě velmi silného svědění nebo rozsáhlých lézí má být lokální aplikace přípravku Fenistil doplněna perorální léčbou.

Příznaky

Zmírnění svědění u dermatitidy, urtikarií, štípnutí hmyzem, u spálení od sluníčka a povrchových popálenin.

Kontraindikace

Fenistil gel nesmíte používat v případě, že jste přecitlivělí na některou ze složek přípravku. V prvních třech měsících těhotenství lze užívat přípravek pouze po poradě s lékařem. V dalším průběhu těhotenství by neměl být Fenisil gel nanášen na rozsáhlejší kožní plochy, zejména ne na narušenou nebo zanícenou kůži. Omezení rozsahu použití by mělo být dodržováno i v období kojení, kdy by Fenistil rovněž neměl být nanášen na prsní dvorce.

Vedlejší příznaky

Vyjímečně se při používání gelu může objevit mírná přechodná kožní reakce (pocit suchosti a pálení). Ojediněle se mohou vyskytnout alergické kožní reakce projevující se např. vyrážkou. Při výskytu jakýchkoliv nežádoucích účinků nebo neobvyklých reakcí přerušte léčbu a poraďte se o dalším používání přípravku se svým lékařem.

Složení

Jeden © gram gelu obsahuje © dimetindení ©maleas 1 mg. Pomocné | látky: benzalkonium-chlorid, dihydrát dinatrium-edetátu, karbomer 974 P, roztok hydroxidu sodného 300 g/l, propylenglykol, čištěná voda.

Příbalový léták