Analergin 10mg—10 tablet

Humánní léčivý přípravek

Léčivou látkou přípravku Analergin je cetirizin-dihydrochlorid.Analergin je přípravek proti alergiím. Přípravek se používá ke zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy; ke zmírnění příznaků chronické kopřivky nejasného původu. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
75 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2899996 | Zbozi: 18115300

Popis produktu

Léčivou látkou přípravku Analergin je cetirizin-dihydrochlorid.Analergin je přípravek proti alergiím. Přípravek se používá ke zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy; ke zmírnění příznaků chronické kopřivky nejasného původu.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

CETIRIZINI DIHYDROCHLORIDUM

Užití

Léčivou látkou přípravku Analergin je cetirizin-dihydrochlorid. Analergin je přípravek proti alergiím.
Přípravek se u dospělých a dětí od 6 let věku používá ke: - zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy, - zmímění příznaků chronické kopřivky nejasného původu (chronické idiopatické urtikarie).

Dávkování

U dětí ve věku od 6 do 12 let: 5 mg dvakrát denně (jedna polovina tablety 2x denně).
Dospělí a dospívající starší 12 let: 10 mg jednou denně (1 tableta).
Tablety je třeba spolknout a zapít sklenicí vody.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivou látku, na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku, na hydroxyzin nebo na jakýkoliv derivát piperazinu.
Pacienti s těžkou poruchou funkce ledvin při clearance kreatininu menší než 10 ml/min.
Pacienti se vzácnými dědičnými poruchami, jako jsou intolerance galaktózy, vrozený deficit laktázy nebo glukózo-galaktózová malabsorpce, nesmí potahované tablety cetirizinu užívat.

Složení

Léčivou látku je cetirizin-dihydrochlorid. Jedna potahovaná tableta obsahuje 10 mg cetirizin-dihydrochloridu.
Pomocnými látkami jsou monohydrát laktózy, magnesium-stearát, mikrokrystalická celulosa, koloidní bezvodý oxid křemičitý, bílá potahová látka OPADRY obsahující hypromelózu, oxid titaničitý, makrogol 4000.

Příbalový léták