Psilo-balsam gel —50 g

Humánní léčivý přípravek

Psilo-balsam je přípravek je určen k místní léčbě alergických a svědivých projevů kůže při jejím podráždění. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
214 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 1168856 | Zbozi: 18117042

Popis produktu

Psilo-balsam je přípravek je určen k místní léčbě alergických a svědivých projevů kůže při jejím podráždění. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Diphenhydramini hydrochloridum
Cetylpyridinii chloridum monohydricum

Užití

Psilo-Balsam je průsvitný gel, který se lehce vstřebává do pokožky. Účinná látka, hydrochlorid difenhydraminu, obsažená v přípravku Psilo-Balsam, je antihistaminikum s antialergickým (brání projevům přecitlivělosti) a místně znecitlivujícím účinkem. Výrazně zmírňuje svědění a příznivě působí při podráždění kůže různého původu. Použití je provázeno příjemně chladivým pocitem.

Dávkování

V tenké vrstvě několikrát denně (2-4krát) na postižená místa a jemně se rozetře

Příznaky

Kopřivka, hmyzí bodnutí, alergie, splálení kůže UV zářením.

Kontraindikace

Nesmí se používat při přecitl. na některou ze složek přípravku. V průběhu těhot. a v období kojení by se neměl nanášet na rozsáhlejší plochy.

Vedlejší příznaky

Ojediněle může dojít k místnímu podráždění kůže nebo přecitlivělosti na přípravek projevující se např. pálením, zarudnutím, vyrážkou.

Fakta

Psilo-Balsam obsahuje složky zmastňující pokožku, proto není nutné současně používat jiné zmastňující krémy. Gel se rychle vstřebává, nezanechává žádné viditelné zbytky. Gel se nesmí nanášet na sliznice, zejména očí, nosu a úst, rovněž se nesmí nanášet na poraněnou kůži. Léčená místa nemají být vystavena prudkému slunečnímu záření. Při náhodném požití přípravku dítětem se poraďte s lékařem.

Příbalový léták