Essentiale Forte N—100 tobolek

Humánní léčivý přípravek

Essentiale se podává pro zlepšení subjektivních obtíží jako je ztráta chuti k jídlu, pocit tlaku v pravém epigastriu v důsledku toxicko-metabolického poškození jater a při hepatitidě. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství od 12 let. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2092725 | Zbozi: 18105360

Popis produktu

Essentiale se podává pro zlepšení subjektivních obtíží jako je ztráta chuti k jídlu, pocit tlaku v pravém epigastriu v důsledku toxicko-metabolického poškození jater a při hepatitidě. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství od 12 let. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Phospholipida essentialia

Užití

Přípravek obsahuje tzv. esenciální (základní) fosfolipidy, které jsou součástí buněčných membrán. Při jaterních onemocněních, u kterých dochází k poruše metabolismu v jaterních buňkách, jsou takto podané fosfolipidy přednostně využity jaterními buňkami a zabudovány do jejich buněčné membrány. Přípravek podporuje následující děje: - normalizaci narušených funkcí a enzymatických aktivit jaterní buňky - uvolnění energetických zásob v jaterní tkáni - urychlení a podpora regenerace jaterních buněk - úpravu rovnováhy krevních tuků - stabilizaci žluči.
Essentiale se podává: pro zlepšení subjektivních obtíží u jaterních onemocnění, která jsou způsobena toxicko-metabolickým poškozením jater (poškození jater provázející jaterní onemocnění nebo způsobené léky, alkoholem, chemickými látkami, otravou po požití hub). Toto poškození se může projevovat např. ztrátou chuti k jídlu a/nebo pocitem tlaku v pravém nadbřišku. při zánětu jater (hepatitidě).
Přípravek mohou užívat mladiství od 12 let (o hmotnosti přibližně 43 kg) a dospělí.
Vzhledem k nedostatečným údajům nesmí Essentiale užívat děti mladší 12 let.

Dávkování

Jednorázová dávka: 2 tvrdé tobolky (600 mg fosfolipidů ze sóji).
Celková denní dávka: 2 tvrdé tobolky 3x denně (1800 mg fosfolipidů ze sóji).
Essentiale se užívá nerozkousané spolu s jídlem a zapíjí se dostatečným množstvím tekutiny (např. sklenicí vody).
Délka podávání přípravku není časově omezena.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na přípravky obsahující sóju nebo na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku.

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny léky, může mít i Essential nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.
Přípravek je obvykle dobře snášen. Při nutnosti užívání zvýšených dávek (pouze na doporučení lékaře!) se méně často mohou vyskytnout žaludeční obtíže, průjem a měkká stolice.

Složení

  • Léčivou látkou jsou phospholipida essentialia (esenciální fosfolipidy) 300 mg v jedné tobolce.
  • Pomocnými látkami jsou: čištěný sójový olej, čípkový základ W 35, čípkový základ S 55, hydrogenovaný ricinový olej, bezvodý etanol, methoxyacetofenon, homovanilin, želatina, černý oxid železitý, žlutý oxid železitý, oxid titaničitý, červený oxid železitý, čištěná voda.

Příbalový léták