Dr.Bojda Kardiofit - kardioprotektivum—60 tablet

Špičkový bylinný přípravek při ohrožení civilizačními nemocemi a zvýšenou hladinou homocysteinu v krvi. Obsahuje několik forem vit. B, unikátní formu magnézia z mořských řas a ženšen pětilistý.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3718864 | Zbozi: 18130933

Popis produktu

Spičkový bylinný přípravek při ohrožení civilizačními nemocemi a zvýšenou hladinou homocysteinu v krvi. Obsahuje několik forem vit. B, unikátní formu magnézia z mořských řas a ženšen pětilistý.

Účinné látky

Gynostemma pentaphyilum
Marine Magnesium
Vitamíny B2, B6, B9 a B12

Užití

Kardiovaskulární protektivum při ohrožení civilizačními nemocemi a zvýšenou hladinou homocysteinu v krvi. Dostatečný příjem esenciálních vitamínu B a hořčíku podporuje srdeční činnost, trávení a motilitu střev. Vitamíny ze skupiny B a hořčík jsou nezbytnou součástí stravy diabetiků, kardiaků a seniorů. Kyselina listová a vitamíny B2 a B6, přispívají k správné krvetvorbě, normální funkci imunitního systému, normální nervové a psychické činnosti. Společně s magnéziem přispívají k snížení únavy a vyčerpání.
Kyselina listová s vitamíny B6 a B12 přispívají k správnému metabolismu homocysteinu.
Extrakt rostliny Gymnostemma pentaphyllum (Ženšen pětilistý) má antioxidační účinky, přispívá k pročišťování jater a obsahuje až 98% gypenosidů prospěšných k fungování imunitního systému. Podílí se na udržení normální hladiny cukrů, lipidů a homocysteinu v krvi a přispívá tak k správné funkci krevního oběhu a tlaku. Magnesium je nepostradatelnou složkou mnoha enzymatických reakcí. Podílí se na správné látkové výměně důležité pro tvorbu energie a syntéze proteinů. Napomáhá k správnému fungování nervového systému.

Dávkování

Dospělí - 1 tableta denně.

Příznaky

  • U lidí, kteří vedou konzumní způsob života, se obvykle během několika let zvyšuje výskyt kardiovaskulárních potíží
  • Zvyšuje se množství spontánních potratů a předčasných porodů
  • Snižuje schopnost otěhotnět
  • Byl prokázán významný podíl na problémy s klouby
  • Nikdo z lidí, kteří měli infarkt a užívali prostředky na snížení homocysteinu, neměli druhý infarkt
  • Byl prokázán významný vztah mezi hladinou homocysteinu a nádorovými onemocněními, Alzheimrovou a Parkinsonovou nemocí
  • Významný je rovněž vztah mezi hladinou homocysteinu a některými psychiatrickými nemocemi
  • Výrazného snížení kardiovaskulárních onemocnění v USA bylo dosaženo po rozhodnutí
    FDA (obdoba SUKLu) o povinné pyridoxinaci mouky

Prevence

Možnosti snížení hladiny homocysteinu.
Záleží, jak vysoká je hladina homocysteinu a jak dlouho byla tato skutečnost opomíjena.
Pokud má organismus nízkou hladinu homocysteinu vyvolanou dobrým životním stylem resp. dodáváním potřebných látek, prodlouží se délka života o 7-14 let. V případě výskytu indikátorů zvýšené nebo vysoké hladiny homocysteinu (zvýšený tlak, diabetes, problémy s klouby apod.) pravděpodobně již došlo k nevratnému poškození orgánů a cév.
Samozřejmě nejlepším způsobem je radikální změna životního stylu. Důležité je přestat kouřit.
Organismu je potřeba dodávat vitamíny řady B a trávicí enzymy rostlinného původu v dostatečném množství a to dlouhodobě. V takovém případě může dojít ke zpomalení nárůstu patologických změn v organismu, v lepším případě k zastavení těchto změn. V mimořádných případech může dojít i k mírmému zlepšení. Je důležité vědět, že v případě dodávání organismu potřebných látek se první kladné výsledky projeví cca za šest měsíců a pokud nedojde k radikální změně životního stylu, je nutné tyto látky užívat doživotně. Při infarktu, mrtvici, kardiovaskulárních onemocněních, diabetes melitus, hypertensi, nádorových onemocněních, Alzheimrově a Parkinsonové nemocí rovněž doživotně.

Kontraindikace

Přípravek je obvykle dobře snášen.
Konzultace s lékárníkem je vhodná u osob užívajících tvrdé léky na ředění krve typu
Wwarfarin, fraxiparin apod.

Vedlejší příznaky

Při překročení doporučených denních dávek může být pozorována svalová ochablost, výrazný pocit únavy, ospalost, zvýšené pocení, poruchy srdečního rytmu popř. výskyt řidší stolice. Při poruchách ledvinných funkcí může nastat nadměrné hromadění hořčíku v organismu často s projevy dýchacích poruch. Podávání přípravku ve vyšších dávkách ve třetím trimestru těhotenství může vyvolat ochablost svalů novorozence.

Fakta

Od roku 1962 existuje ve světě objev, který definoval látku s názvem HOMOCY STEIN.
Od té doby do roku 2017 bylo věnováno studiu této látky cca 14.000 výzkumných prací.
Homocystein byl definován jako jedovatá látka škodící lidskému organismu pokud dochází k jeho nedostatečnému odbourávání.
Doporučeno je pro každého kdo má více než cca 45 let. Dále lidem s vysokým krevním tlakem, zvýšeným cholesterolem, obezitou, bolestmi hlavy, kloubů, diabetikům a lidem s kardiovaskulárními probémy.
Kardiofit je vhodné doplnit kvalitním přpravkem s obsahem hořčíku. Jako nejvhodnější se jeví Magnézium Biokomplex + B6, Dr. Bojda.

Poznámka

Homocysteinová teorie vznikla nejen pozorováním, ale i praktickými zkušenostmi a srovnáváním. Pokud akceptujeme skutečnost, že naše tělo je biochemická továrna, ve které probíhá neustále spousta biochemických procesů, pak snadno pochopíme i homocysteinovou teorii. Lidstvo za svou dlouhou evoluci změnilo několikrát významně svůj způsob stravování. Od rostlinné stravy k občasnému požití proteinů (brouci a jiní malí živočichové) až k současnosti, kde převažuje konzumace velkých kvant masa a oproti minulosti minimalizace konzumu neupravené syrové stravy.
K výrazné změně skladby stravy obyvatel dochází v masovém měřítku v období padesátých let v souvislosti se zprůmyslňováním zemědělství. V tehdejší populaci značně stoupá spotřeba živočišných tuků a začíná klesat podíl stravy rostlinného původu zejména u obyvatel USA a Evropy. Rozvíjí se stravování typu fast food, masívní rozmach je u polotovarů, v konzervárenství a v produkci zmražených potravin, (např. zmrazené potraviny rostlinného původu po rozmrazení a následné tepelné úpravě mají pouze 2-5% nutričních hodnot oproti čerstvé zelenině).
Není náhoda, že od těchto let se začíná u obyvatel výrazně zvyšovat výskyt kardiovaskulárních onemocnění, které s přibližně čtyřletým odstupem následuje masívní výskyt nádorových onemocnění a tato situace trvá dodnes. Není náhoda, že oproti padesátým létům stoupla úmrtnost na kardiovaskulární a nádorová onemocnění o 80% a neustále se zvyšuje i přesto, že medicína zdokonaluje své diagnostické a léčebné postupy.
Spolu se změnou stravování přichází jiný způsob života, který je méně aktivní a zejména postrádá vytrvalostní složku pohybu. A k tomu se kouří, pije káva a konzumuje fast-foodová strava, bůček a TV.....
Z biochemického hlediska je maso tvořeno řadou různých aminokyselin, z nichž má jedna název METHIONIN. Tato aminokyselina je zajímavá tím, že obsahuje síru. Při běžném metabolismu se zmíněná aminokyselina přeměňuje na toxický a kyselý homocystein, jenž také obsahuje síru a kterého vzniká tím více čím více masa je konzumováno. Zmíněný homocystein je látka, kterou tělo neustále vyrábí na straně jedné a v zápětí okamžitě likviduje na straně druhé. K likvidaci toxického homocysteinu je potřeba dostatečného množství biologicky aktivních látek. Nutno podotknout že pokud organismus má dostatek vitamínů řady B a dostatek enzymů rostlinného původu, životnost homocysteinu v organismu se řádově počítá v milisekundách. Problém nastává, když neustále vznikající škodlivý homocystein není včasně odbouráván a začíná se v organismu hromadit. Tato situace nastává, pokud tělo nemá dostatek vitamínů skupiny B (zejména B2, B6, B9 a B12) a enzymů rostlinného původu, které se ve spolupráci s uvedenými vitamíny podílí na včasném odbourání homocysteinu. Je nutno uvést, že odbourávání homocysteinu je značně blokováno látkami, které se dostávají do organismu kouřením.
Homocysteinová teorie je v rozporu s „cholesterelovou“ teorií, podle které jsou civilizační choroby zapříčiněny zejména zvýšenou hladinou cholesterolu, který bývá označován jako jedna z hlavních příčin výše uvedených civilizačních chorob. Podle homocysteinové teorie není zvýšený krevní cholesterol hlavní příčinou civilizačních chorob, ale je pouze důsledek zvýšené hladiny homocysteinu. Tedy látka zvaná homocystein je tím hlavním faktorem, který stojí v pozadí civilizačních chorob, ostatní negativní zdravotní problémy jsou manifestním projevem zvýšené nebo vysoké hladiny homocysteinu. V podstatě tedy důsledkem našeho špatného životního stylu, kam patří konzumace velkého množství potravin živočišného původu, nedostatek pohybu a kouření apod. Důležitý faktor je věk, všeobecně po 55-ti letech klesá schopnost organismu rozložit homocystein.

Složení

Učinné látky vit.B2 (Riboflavin) vit.B6 (Pyridoxin) vit.B9 (Kys. listová) vit.B12 (Kobalamin) magnesium
Gynostemma p. extrakt (98% gyneposidů)
Plnivo: 7. Mikrokrystalická celulóza
Protispékavá látka: 8. Magnesium stearát
ODO NAWN>

Příbalový léták