Dermazulen—mast 30 g

Humánní léčivý přípravek

Dermazulen se používá při infekci nezávažných povrchových poranění kůže jako jsou oděrky a drobná poranění. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594739017887 | Zbozi: 18100559

Popis produktu

Dermazulen se používá při infekci nezávažných povrchových poranění kůže jako jsou oděrky a drobná poranění. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Guaiazulenum
Matricariae etheroleum

Užití

Léčebný účinek Dermazulenu je založený na hojivém, protizánětlivém a mírném dezinfekčním působení azulenů obsažených v heřmánkovém oleji.

Dávkování

Nanáší se v přiměř. vrstvě na postižené místo 1-2x/d a podle potřeby se převáže.

Příznaky

Rány, vředy,bércové vředy,oděrky, ragády, opruzeniny.

Prevence

Dermazulen je vhodný k promaštění suché pokožky a při opruzeninách a jejich prevenci u dětí a dospělých.

Kontraindikace

Dermazulen se nepoužívá při přecitlivělosti na heřmánkový olej a lanolin nebo jinou složku přípravku.

Vedlejší příznaky

Může dojít k přecit. na některou složku příp., projevy zduření a zčervenání kůže, pálení nebo svědění, někdy i výsev puchýřků.

Fakta

Při použití přípravku na rozsáhlejší plochy kůže nebo špatně se hojící rány (bércové vředy, proleženiny) se o užívání přípravku poraďte s lékařem. Neuvede-li lékař jinak, u bércových vředů a proleženin je nutné před použitím masti odstranit krusty a teprve potom nanést mast.

Poznámka

Jestliže nedojde k ústupu Vašich obtíží do 7 dnů, u infikovaných poranění do 3 dnů, nebo naopak dojde ke zhoršení či se projeví nežádoucí účinky léku, přerušte léčbu a poraďte se s lékařem. Délka léčby bez porady s lékařem by neměla přesáhnout 2 týdny.

Příbalový léták