Bisacodyl-K—105 x 5 mg

Humánní léčivý přípravek

Přípravek působí na pohyblivost tlustého střeva a konečníku, při čemž nebolestivým rytmickým smršťováním podporuje vylučování stolice a plynů. Nezpůsobuje závislost. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 3838989503260 | Zbozi: 18100343

Popis produktu

Přípravek působí na pohyblivost tlustého střeva a konečníku, při čemž nebolestivým rytmickým smršťováním podporuje vylučování stolice a plynů. Nezpůsobuje závislost.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Bisacodylum

Užití

Přípravek se užívá při akutní funkční zácpě (např. při změně pobytu při cestování, při změně životosprávy). Dále se přípravek užívá k přípravě pacienta na operaci a k vyprázdnění střev před vyšetřením tlustého střeva (rentgenové, endoskopické, sonografické), po přechodnou dobu trvání obtíží při zácpě u bolestivých stavů v oblasti řitního otvoru (řitní trhliny, hemeroidy) a dále při druhotné zácpě, provázející jiné choroby na doporučení lékaře. U pacientů dlouhodobě upoutaných na lůžko se přípravek může užívat při chronické zácpě pod dohledem lékaře. Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství a děti od 6 let.

Dávkování

Přesné dávkování vždy určí lékař.

Kontraindikace

Přípravek nesmí být podáván při přecitlivělosti na účinnou látku bisakodyl nebo jiné laxativum stimulačního typu, dále při akutní břišní příhodě (projeví se náhlou bolestí břicha, zástavou odchodu plynů a stolice, případně nucením na zvracení nebo zvracením či horečkou. V takové situaci se neprodleně poraďte s lékařem), krvácení z konečníku, zánětu žaludku a střev a střevní neprůchodnosti. Přípravek nesmí být také podán bezprostředně po operaci dolní části zažívacího traktu. Přípravek rovněž nesmí být užíván v prvních třech měsících těhotenství a v období kojení a nesmí být podáván dětem mladším než 6 let.

Vedlejší příznaky

Přípravek je obvykle dobře snášen, nicméně při užití vyšší dávky, než je doporučená se mohou vyskytnout bolesti břicha nebo křeče, říhání, průjem a zvracení. Tyto obtíže se objevují častěji u nemocných se závažnou zácpou. Může se též vyskytnout kožní vyrážka, kopřivka a svědění. Při případném výskytu nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí se o dalším užívání (podávání dětem) poraďte s lékařem.

Složení

Bisacodylum 5 mg v 1 obalované tabletě.
Údaje o firmě
Krka je jednou z vedoucích generických farmaceutických společností v Evropě. Její vysoce kvalitní, účinné a bezpečné přípravky pokrývají většinu terapeutických oblastí a
Krka ve svém sektoru úspěšně konkuruje jiným společnostem. Po půl století úspěšně realizujeme své strategické cíle a tím plníme svou misi a svou vizi.
Jádrem našeho obchodu jsou léčiva a chemikálie. Ve společnosti Krka se hlavně zaměřujeme na vývoj svých vlastních vysoce kvalitních generických léků s přidanou hodnotou, se kterými obchodujeme pod svými vlastními obchodními značkami. Jádro našich přípravků tvoří přípravky pro humánní použití a zahrnuje léčiva na lékařský předpis, přípravky pro samoléčbu prodávané volně bez lékařského předpisu a kosmetické přípravky. Také vyrábíme a uvádíme na trh veterinární léčivé přípravky.
Wwww.krka.biz/cz

Příbalový léták