Aspirin—20 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek Aspirin 500 mg obalené tablety obsahuje kyselinu acetylsalicylovou. Kyselina acetylsalicylová je analgetikum (ulevuje od bolesti) a antipyretikum (snižuje horečku). Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
139 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2918820 | Zbozi: 18138505

Popis produktu

Přípravek Aspirin 500 mg obalené tablety obsahuje kyselinu acetylsalicylovou. Kyselina acetylsalicylová je analgetikum (ulevuje od bolesti) a antipyretikum (snižuje horečku).
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Kyselina acetylsalicylová

Užití

Přípravek Aspirin 500 mg obalené tablety se používá k symptomatické léčbě horečky a/nebo mírné až středně silné bolesti, jako je bolest hlavy, chřipkový syndrom, bolest zubů nebo bolest svalů.
Přípravek Aspirin 500 mg obalené tablety je určen pouze pro dospělé a dospívající od 12 let věku (vážící 40 kg a více).
Pokud se do 3 dnů (u horečky) nebo 3-4 dnů (u bolesti) nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Dávkování

Dospělí a dospívající (od 16 let věku)
Doporučená jednotlivá dávka je 1 tableta. Tato dávka může být dle potřeby užita opakovaně s odstupem minimálně 4 hodiny. U intenzivnější horečky nebo bolesti je doporučená jednotlivá dávka 2 tablety. Tato dávka může být dle potřeby užita opakovaně s odstupem minimálně 4 hodiny. Celková denní dávka nemá přesáhnout 6 tablet.
Starší pacienti (od 65 let věku) Doporučená jednotlivá dávka je 1 tableta. Tato dávka může být dle potřeby užita opakovaně s odstupem minimálně 4 hodiny. Celková denní dávka nemá přesáhnout 4 tablety.
Dospivající ve věku 12-15 let (vážící 40-50 kg) Dávkování závisí na hmotnosti dospívajícího; odkaz na věk je pouze orientační. Doporučená jednotlivá dávka je 1 tableta. Tato dávka může být dle potřeby užita opakovaně s odstupem minimálně 4 hodin. Celková denní dávka nemá přesáhnout 6 tablet.

Příbalový léták