Aspecton—nosní sprej 30 ml

Zdravotnický prostředek

Aspecton nosní sprej: Sprej s hypertonickým roztokem mořské soli, silicemi a dexpantenolem ke vstřikování do nosu. Regenerující a ošetřující nosní sprej k podpoře léčby rýmy a při ucpaném nosu.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2762350 | Zbozi: 18100238

Popis produktu

Aspecton nosní sprej: Sprej s hypertonickým roztokem mořské soli, silicemi a dexpantenolem ke vstřikování do nosu. Regenerující a ošetřující nosní sprej k podpoře léčby rýmy a při ucpaném nosu.

Užití

Aspecton nosní sprej obsahuje roztok mořské soli, který čistí a zvlhčuje ucpaný nos.
Dexpantenol pomáhá regeneraci nosní sliznice, éterické oleje (silice) podporují volné dýchání a navozují v nose pocit svěžesti.

Dávkování

Dospělí a děti starší 8 let: Podle potřeby několikrát denně vstříknout 1-2x Aspecton nosní sprej do každé nosní dírky.

Kontraindikace

Děti mladší 8 let.Aspecton nosní sprej nesmí být používán při známé přecitlivělosti na některou z obsažených látek, dále ani při onemocněních dýchacích cest, které jsou provázeny jejich výraznou přecitlivělostí.Aspecton nosní sprej by neměl být používán také po nosních operacích a po traumatech v oblasti nosu.

Vedlejší příznaky

Bezpečnost přípravku v průběhu těhotenství a kojení nebyla hodnocena, o případném použití v tomto období se předem poraďte s lékařem.Nelze vyloučit reakce z přecitlivělosti ani zesílení stahů průdušek.

Fakta

Při současném použití se sprejem proti rýmě, odstraňujícím otok nosní sliznice, by měl být Aspecton nosní sprej použit nejdříve.Při silnějších obtížích, které vyžadují časově omezenou aplikaci lokálně působících ulevujících prostředků, se doporučuje po ukončení této aplikace dále pokračovat v několikadenním ošetřování přípravekem Aspecton nosní sprej.

Složení

Hypertonický roztok mořské soli (odpovídá 1,1% roztoku kuchyňské soli), hypromelóza, dexpantenol, kafr, levomentol, tymiánová silice, eukalyptová silice, mátová silice, edetan disodný, hydroxid sodný. Aspecton nosní sprej obsahuje éterické oleje. Při maximální koncentraci vedou tyto složky k mírnému zákalu v roztoku. Tento zákal nepředstavuje žádné snížení kvality přípravku.Neobsahuje konzervační látky.
Údaje o firmě
Výrobce: Krewel Meuselbach GmbH, Eitorf, Německo

Příbalový léták