Akutol Sprej na popáleniny—50 ml

Zdravotnický prostředek

Zdravotnický prostředek Akutol Sprej na popáleniny je hydrogel s obsahem kyseliny hyaluronové a pomocných rostlinných složek určený na ošetření drobných domácích povrchových popálenin 1. a 2. stupně a pokožky po nadměrném ozáření sluncem.

Cena vč. DPH
157 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3918167 | Zbozi: 18138334

Popis produktu

Zdravotnický prostředek Akutol Sprej na popáleniny je hydrogel s obsahem kyseliny hyaluronové a pomocných rostlinných složek určený na ošetření drobných domácích povrchových popálenin 1. a 2. stupně a pokožky po nadměrném ozáření sluncem.

Užití

AKUTOL"“ Sprej na popáleniny se používá k ošetření drobných domácích povrchových popálenin I. a II.a stupně a pokožky po nadměrném opalování.
I. stupeň popálení (Combustio erythematosa) je charakteristický pouhým zčervenáním popáleného místa a neporušenou epidermis. Hojení povrchové popáleniny trvá několik dní a nezanechává následky.
Při I.a stupni (Superficial Combustio bullosa) je místo popálení červené a tvoří se puchýř. Epidermis a dermis je poškozena pouze povrchově, při správném postupu ošetření se popálenina plně a bez následků vyhojí.
AKUTOL"“ Sprej na popáleniny vytváří na popáleném místě elastický film, který brání vysychání, umožňuje dýchání rány a je nepropustný pro vlhkost a mikroorganismy z vnějšího okolí. Vysoký obsah vody, hyaluronan sodný a pomocné látky AKUTOL"“
Spreje na popáleniny ochlazují a zklidňují popálené místo a udržují optimálně vlhké prostředí, které napomáhá rychlé obnově.
Vrstva AKUTOL"“ Spreje na popáleniny se na poraněném místě stále obnovuje až do úplného zhojení.

Kontraindikace

AKUTOL"“ Sprej na popáleniny není určen na těžké popáleniny II.b (Deep Combustio bullosa) a III. stupně (Combustio escharotica), kdy dochází k hlubokému poškození epidermis a dermis nebo ke ztrátě kůže v celé tloušťce.
AKUTOL"“ Sprej na popáleniny nepoužívejte v případě alergické reakce na některou z obsažených složek přípravku. Nepoužívejte u dětí do 3 let. Použití AKUTOL""“ Sprej na popáleniny u těhotných žen a v době laktace konzultujte s lékařem.

Fakta

1. Popálené místo těla odstraníme z dosahu horkého povrchu, horké tekutiny, ohně, páry nebo z dosahu slunečního záření. 2. Popálené místo chladíme pod tekoucí vodou teploty 8 —12 "C do vymizení palčivé bolesti, doporučuje se po dobu až 15 minut. Pokud není k dispozici voda, pouze ve výjimečných případech využijte k ochlazení popáleného místa opakovaný nástřik
AKUTOL"“ Spreje na popáleniny. 3. Na celou plochu popáleného místa naneseme stiskem rozprašovače AKUTOL"“ Sprej na popáleniny tak, aby z poraněného místa nestékal. 4. Nástřik sprejem nejméně 2x denně opakujeme, aby bylo popálené místo stále kryté ochranným filmem a byl zachován princip vlhkého hojení. 5. Při náhodném kontaktu rozprašovače s poraněním opláchněte rozprašovač tekoucí teplou vodou a po vyschnutí uzavřete krycím víčkem.

Poznámka

V případě nadměrného zčervenání pokožky a vzniku puchýřů po slunění, v případě vzniku zánětu popáleného místa a v případě pochybností, nebo pokud se po prvotním ošetření puchýře dále zvětšují, vždy vyhledat lékaře.
Chránit oči před zásahem spreje. Sprej nevdechovat. Jakákoliv závažná nežádoucí příhoda související s tímto výrobkem by měla být hlášena výrobci a Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Nádoba je pod tlakem: při zahřívání se může roztrhnout. Chraňte před teplem, horkými povrchy, jiskrami, otevřeným ohněm a jinými zdroji zapálení. Zákaz kouření. Nepropichujte nebo nespalujte ani po použití. Chraňte před slunečním zářením. Nevystavujte teplotě přesahující 50"C. Uchovávejte mimo dosah dětí. Odstraňte obsah/obal předáním do sběrného dvora jako nebezpečný odpad.

Složení

Agua, Sodium Hyaluronate, Propylene Glycol, Calendula Officinalis Flower Extract,
Carbomer, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium
Hydroxide.
Neobsahuje léčivé látky, biologické materiály, krevní deriváty.

Příbalový léták