Agnucaston—30 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek se používá při poruchách menstruačního cyklu, při premenstruačním syndromu a při mastodynii. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
224 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 4029799120931 | Zbozi: 18128572

Popis produktu

Přípravek se používá při poruchách menstruačního cyklu, při premenstruačním syndromu a při mastodynii. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Agni casti fructus extractum siccum

Užití

Agnucaston je léčivý přípravek, který patří do farmakoterapeutické skupiny - fytofarmakum, gynekologikum a obsahuje suchý extrakt z plodů drmku obecného. Extrakt působí experimentálně prokázaným dopaminergním mechanismem (D2) na laktotropní buňky předního laloku hypofýzy, čímž snižuje uvolňování prolaktinu. Přípravek je určen pro ženy ve fertilním (plodném) věku.
Přípravek se používá při poruchách menstruačního cyklu (poruchy frekvence krvácení), při mastodynii (pocity bolestivosti prsů, pocit napínání, event. přecitlivělost bradavek), při premenstruačním syndromu, tj. krátce před menstruačním krvácením výskyt pocitu napětí, tlaku nebo bolestivosti prsů (mastodynie), spojené často s psychickou nevyrovnaností až depresivní náladou, bolestmi hlavy migrenózního typu, event. otoky v oblasti obličeje, rukou a nohou.
Před započetím léčby je u menstruačních poruch a pocitech bolestivosti, tlaku nebo bm: yo v prsech vždy „nezbytné odborné diagnostické ověření příčiny obtíží a vyloučení

Příbalový léták