Paramax Rapid 500mg—30 tablet

Humánní léčivý přípravek

Paramax Rapid se užívá k rychlé a účinné úlevě při bolestech hlavy, migréně, bolestech zad, zubů, pohybového ústrojí, při bolestivé menstruaci a ke snížení zvýšené tělesné teploty. Paramax Rapid též přináší úlevu při nachlazení a bolesti v krku. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
49 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 6410530083963 | Zbozi: 18103815

Popis produktu

Paramax Rapid se užívá k rychlé a účinné úlevě při bolestech hlavy, migréně, bolestech zad, zubů, pohybového ústrojí, při bolestivé menstruaci a ke snížení zvýšené tělesné teploty. Paramax Rapid též přináší úlevu při nachlazení a bolesti v krku. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Paracetamolum

Užití

PARAMAX Rapid 500 mg proti bolesti je analgetikum a antipyretikum, které působí rychle proti silné a středně silné bolesti. Tablety jsou doporučeny pro léčbu většiny bolestivých a horečnatých stavů jako jsou bolesti hlavy včetně migrény, bolesti zubů, neuralgie různého původu, bolesti v krku, menstruační bolesti, revmatické bolesti, bolesti zad, bolesti svalů a kloubů při chřipce a nachlazení. Současně snižuje horečku.
Léčivá látka přípravku Paramax Rapid je paracetamol. Paramax Rapid tlumí bolest a snižuje tělesnou teplotu. Paramax Rapid nedráždí žaludek a nevyvolává krvácení, mohou jej tedy užít i nemocní s žaludečními a dvanáctníkovými vředy.
Během léčby nesmíte konzumovat alkoholické nápoje.

Dávkování

Dospělí, včetně starších osob, a mladiství užívají 1-2 Paramax Rapid tablety 1 - 4x denně podle potřeby s časovým odstupem nejméně 4 hodiny. Nejvyšší jednotlivá dávka jsou 2 tablety, nejvyšší denní dávka je 8 tablet. Při dlouhodobé léčbě (déle než 10 dnů) by dávka za 24 hodin neměla překročit 5 tablet.
Děti od 6 do 12 let užívají 1/2 tablety 1- 3x denně v časovém odstupu nejméně 6 hodin.
Děti od 12 do 15 let užívají 1 tabletu 1- 3x denně v časovém odstupu nejméně 6 hodin.
Bez porady s lékařem se přípravek nepodává dětem déle než 3 dny.
Přípravek není určen pro děti mladší než 6 let.

Kontraindikace

* Neužívejte přípravek Paramax Rapid, jestliže jste přecitlivělý na léčivou látku paracetamol nebo na kteroukoliv pomocnou látku přípravku. * Neužívejte tento přípravek bez doporučení lékaře, pokud trpíte jaterním onemocněním, žloutenkou nebo onemocněním ledvin a/nebo užíváte jakákoli léčiva obsahující paracetamol. * Neužívejte tento přípravek, jestliže současně užíváte léky poškozující funkci jater nebo pokud máte problémy s požíváním alkoholu. * Neužívejte tento přípravek, jestliže trpíte hemolytickou anémií (druh chudokrevnosti) nebo deficitem enzymu glukózo-6-fosfátdehydrogenázy. * Vzhledem k obsahu léčivé látky není přípravek vhodný pro děti do 6 let.

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny léky, může mít i PARAMAX RAPID nežádoucí účinky.
Při dodržování doporučeného dávkování vyvolává paracetamol nežádoucí účinky jen velmi ojediněle. Zřídka může dojít ke kožní reakci spojené se zčervenáním až vyrážkou nebo k nevolnosti a zvracení. Výjimečně může dojít ke změnám krevního obrazu nebo k bronchospazmu (náhlému zúžení průdušek) např. u osob, které trpí astmatem. V případě výskytu těchto nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí se o dalším užívání přípravku poraďte s lékařem nebo lékárníkem.

Složení

Léčivá látka: Paracetamolum 500 mg v jedné tabletě.
Pomocné látky: Povidon, mikrokrystalická celulosa, sodná sůl karboxymethylškrobu, kyselina stearová 50%, magnesium-stearát.
PARAMAX Rapid 500 mg tablety neobsahují laktózu ani cukr.

Příbalový léták