3M Nexcare ColdHot Mini gelový obklad—11x12cm

Zdravotnický prostředek

ColdHot™Mini je opakovaně použitelný gelový obklad, který jednoduchým způsobem umožňuje využít přírodní léčebné síly tepla a chladu. Včetně textilního obalu. 10x10cm.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2481266 | Zbozi: 18121343

Popis produktu

ColdHot"“Mini je opakovaně použitelný gelový obklad, který jednoduchým způsobem umožňuje využít přírodní léčebné síly tepla a chladu. Včetně textilního obalu. 10x10cm.

Užití

Obklad využívá přírodní léčebnou sílu tepla a chladu bezpečným a praktickým způsobem. Možno použít chladné nebo teplé, podle typu bolesti či pohmoždění. Pohodlná aplikace na bolestivou oblast. Studené či teplé obklady v místě přiložení především zužují či rozšířují cévy a tím omezují či zvyšují přísun krve k postiženým místům. Velmi účinně tak tlumí bolesti, brzdí otoky a záněty, zlepšují prokrvení, uvolňují svalové křeče a ztuhlost svalů, šlach a kloubů.
Příprava chladného obkladu: Obklad bez obalu vložte do mrazničky nebo do mrazicí části ledničky, aby byl v případě potřeby vždy k dispozici.
Příprava teplého obkladu: Přiveďte k varu vodu v množství postačující k překrytí obkladu. Nádobu s vodou sejměte ze zdroje tepla a pak do ní vnořte obklad na 4 - 5 minut.
Nehodí se pro ohřívání v mikrovlnné troubě.

Dávkování

Použití za studena: Obklad nepřikládejte po dobe delší 20 minujt. Před další aplikací nechte postižené místo 20 minut nezakryté.
Použití za tepla: Na postiženém místě nechte obklad tak dlouho, jak to bude příjemné.
Obklady obecně potřebují znovu ohřát asi po 30 minutách používání.

Fakta

Terapie založená na působení chladu a tepla je ideálním způsobem jak tlumit bolest a urychlit léčbu. Léčba teplem a chladem je přirozeným způsobem léčby drobných zranění bez použití léků, který navíc působí proti vzniku otoků. Chlad pomáhá zmírňovat bolest několika způsoby: Zklidňuje nervová zakončení v postižené oblasti a zmírňuje tak pocit bolesti, omezuje vznik otoků způsobených přítokem krve do postižené oblasti, Zmírňuje pocit "cukání" v postiženém místě, k němuž často při zraněních dochází. V mnoha případech se po léčbě chladem na postižené místo aplikuje teplo. Teplo mírní bolesti tím, že zvyšuje krevní proud a ohebnost svalů a kloubů. Tento typ terapie je vhodný pro osoby, které trpí arthritidou nebo revmatismem. Terapie založená na působení chladu a tepla výrazně tiší bolest a urychluje uzdravení.

Příbalový léták