3M Nexcare ColdHot Therapy Pack Comfort—11x26cm

Zdravotnický prostředek

ColdHot™ Therapy Pack Comfort je opakovaně použitelný gelový obklad, který jednoduchým způsobem umožňuje využít přírodní terapeutické síly tepla a chladu. Včetně textilního obalu se suchým zipem pro upevnění na tělo. Velikost obkladu je 26x11cm.

Cena vč. DPH
275 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 3982999 | Zbozi: 18145677

Popis produktu

ColdHot"“ Therapy Pack (Comfort je opakovaně použitelný gelový obklad, který jednoduchým způsobem umožňuje využít přírodní terapeutické síly tepla a chladu.
Včetně textilního obalu se suchým zipem pro upevnění na tělo. Velikost obkladu je 26x11cm.

Užití

Obklad využívá přírodní terapeutickou sílu tepla a chladu bezpečným a praktickým způsobem. Možno použít chladné nebo teplé, podle typu bolesti či pohmoždění. Pohodlná aplikace na bolestivou oblast. Studené či teplé obklady v místě přiložení především zužují či rozšiřují cévy a tím omezují či zvyšují přísun krve k postiženým místům. Velmi účinně tak tlumí bolesti, brzdí otoky a záněty, zlepšují prokrvení, uvolňují svalové křeče a ztuhlost svalů, šlach a kloubů.
Příprava chladného obkladu: Obklad bez obalu vložte do mrazničky nebo do mrazicí části ledničky, aby byl v případě potřeby vždy k dispozici.
Příprava teplého obkladu: Přiveďte k varu vodu v množství postačující k překrytí obkladu. Nádobu s vodou sejměte ze zdroje tepla a pak do ní vnořte obklad na 6 - 8 minut.
Mikrovlnná trouba: Položte polštářek naplocho do mikrovlnné trouby nastavené na 640 W a zahřívejte ho 2 x 30 sekund. Po každém zahřátí prohněťte polštářek, aby se teplo rovnomerně rozprostřelo.

Dávkování

Dle potřeby.
Použití za studena: Obklad bez obalu vložte do mrazničky nebo do mrazicí části ledničky, aby byl v případě potřeby vždy k dispozici.
Obklad nepřikládejte déle než 20 minut. Před další aplikací nechte postižené místo 20 minut nezakryté.
Použití za tepla: Přiveďte vodu k varu v množství postačující k překrytí obkladu. Nádobu s vodou sejměte ze zdroje tepla a pak do ní vnořte obklad na 4 - 5 minut.
Na postiženém místě nechte obklad tak dlouho, jak to bude příjemné. Jakmile polštářek dosáhne pokojové teploty, znovu ho zahřejte. Obklady obecně potřebují znovu ohřát asi po 30 minutách používání.
Mikrovlnná trouba: Položte polštářek naplocho do mikrovlnné trouby nastavené na 640 W a zahřívejte ho 2 x 30 sekund. Po každém zahřátí prohněťte polštářek, aby se teplo rovnoměrně rozprostřelo.

Fakta

Terapie založená na působení chladu a tepla je ideálním způsobem jak tlumit bolest a urychlit léčbu. Terapie teplem a chladem je přirozeným způsobem léčby drobných zranění bez použití léků, který navíc působí proti vzniku otoků.
Chlad pomáhá zmírňovat bolest několika způsoby: - Zklidňuje nervová zakončení v postižené oblasti a zmírňuje tak pocit bolesti, - omezuje vznik otoků způsobených přítokem krve do postižené oblasti, - zmírňuje pocit "cukání" v postiženém místě, k němuž často při zraněních dochází.
V mnoha případech se po léčbě chladem na postižené místo aplikuje teplo. Teplo mírní bolesti tím, že zvyšuje krevní proud a ohebnost svalů a kloubů. Tento typ terapie je vhodný pro osoby, které trpí arthritidou nebo revmatismem. Terapie založená na působení chladu a tepla výrazně tiší bolest a urychluje uzdravení.

Příbalový léták