3M Nexcare ColdHot Therapy Pack Mini—11x12cm

Zdravotnický prostředek

ColdHot™Mini je opakovaně použitelný gelový obklad, který jednoduchým způsobem umožňuje využít přírodní terapeutické síly tepla a chladu. Velikost obkladu je 11x12cm.

Cena vč. DPH
179 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 3982981 | Zbozi: 18145676

Popis produktu

ColdHot"“Mini je opakovaně použitelný gelový obklad, který jednoduchým způsobem umožňuje využít přírodní terapeutické síly tepla a chladu. Velikost obkladu je 11x12cm.

Užití

Obklad využívá přírodní terapeutickou sílu tepla a chladu bezpečným a praktickým způsobem. Možno použít chladné nebo teplé, podle typu bolesti či pohmoždění. Pohodlná aplikace na bolestivou oblast. Studené či teplé obklady v místě přiložení především zužují či rozšiřují cévy a tím omezují či zvyšují přísun krve k postiženým místům. Velmi účinně tak tlumí bolesti, brzdí otoky a záněty, zlepšují prokrvení, uvolňují svalové křeče a ztuhlost svalů, šlach a kloubů.

Dávkování

Dle potřeby.
Použití za studena: Obklad bez obalu vložte do mrazničky nebo do mrazicí části ledničky, aby byl v případě potřeby vždy k dispozici.
Obklad nepřikládejte déle než 20 minut. Před další aplikací nechte postižené místo 20 minut nezakryté.
Použití za tepla: Přiveďte vodu k varu v množství postačující k překrytí obkladu. Nádobu s vodou sejměte ze zdroje tepla a pak do ní vnořte obklad na 4 - 5 minut.
Na postiženém místě nechte obklad tak dlouho, jak to bude příjemné. Jakmile polštářek dosáhne pokojové teploty, znovu ho zahřejte. Obklady obecně potřebují znovu ohřát asi po 30 minutách používání.
NENÍ vhodný pro ohřívání v mikrovlnné troubě.

Fakta

Terapie založená na působení chladu a tepla je ideálním způsobem jak tlumit bolest a urychlit léčbu. Terapie teplem a chladem je přirozeným způsobem léčby drobných zranění bez použití léků, který navíc působí proti vzniku otoků.
Chlad pomáhá zmírňovat bolest několika způsoby: - Zklidňuje nervová zakončení v postižené oblasti a zmírňuje tak pocit bolesti, - omezuje vznik otoků způsobených přítokem krve do postižené oblasti, - zmírňuje pocit "cukání" v postiženém místě, k němuž často při zraněních dochází.
V mnoha případech se po léčbě chladem na postižené místo aplikuje teplo. Teplo mírní bolesti tím, že zvyšuje krevní proud a ohebnost svalů a kloubů. Tento typ terapie je vhodný pro osoby, které trpí arthritidou nebo revmatismem. Terapie založená na působení chladu a tepla výrazně tiší bolest a urychluje uzdravení.

Příbalový léták