Zinkovit—80 tablet

Doplněk stravy se sladidlem. Ochucené cucavé tablety se zinkem, vitamínem C a beta-karotenem. Tyto látky přispívají k normální funkci imunitního systému.

Cena vč. DPH
35 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 8594029930285 | Zbozi: 18102185

Popis produktu

Doplněk stravy se sladidlem. Ochucené cucavé tablety se zinkem, vitamínem C a beta-karotenem. Tyto látky přispívají k normální funkci imunitního systému.

Účinné látky

Zinek
Vitamin C
Beta-karoten

Užití

Zinkovit obsahuje vitamín C, beta-karoten a zinek ve formě ochucených cucavých tablet.
Vitamín C a zinek přispívají k normální funkci imunitního systému ( min 1,5 mg Zn/den a 12 mg vitamínu C/den - tj 2 tablety Zinkovitu). Vitamín C rovněž přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání (min. 12 mg vitamínu C/den - tj. 1 tableta Zinkovitu). Zinkovit je vhodný pro děti (od tří let) i dospělé. Zinkovit je ve formě ochucených cucavých tablet a díky jeho výborné chuti jsou tablety dobře přijímány i dětmi. Navíc při postupném rozpouštění tablety v ústech se dosahuje vyšší účinnosti, neboť aktivní látky přestupují do krve již přes sliznici v ústech. Zinkovit je dodáván v balení po 80 tabletách.

Dávkování

Děti 3-5 tbl. denně; dospělí 5-10 tbl. denně.
Tablety jsou určené k postupnému rozpouštění v ústech. Konzumovat rovnoměrně během dne. Maximální denní dávka zinku je 25 mg tj. 25 tablet Zinkovitu za den (v 1 tabletě je 1 mg Zn). Není určeno jako náhrada pestré stravy.

Kontraindikace

Nevhodné pro osoby s nesnášenlivosti laktózy. Obsahuje alergenní látku pocházející z mléka (laktóza). Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky. Obsahuje zdroj fenylalaninu. Nevhodné pro nemocné fenylketonunií.

Vedlejší příznaky

Při doržení dávkování nejsou známy.

Složení

Sladidlo: sorbitol, kyselina L-askorbová, laktóza, regulátor kyselosti: kyselina jablečná, protispékavá látka: stearan hořečnatý, mléčnan zinečnatý, aroma: malina, sladidlo: aspartam, protispékavá látka: oxid křemičitý, barvivo: karmína, beta-karoten.
Obsah v 1 tabletě: zinek 1 mg (10 % RHP), vitamín C 15 mg (18,75 % RHP), beta-karoten 32 mcg. RHP - referenční hodnota příjmu vitamínů a minerálů.
Údaje o firmě
Výrobce stolních sladidel s chrómem (DiaChrom) a doplňků stravy. Více na http://www.drzdravicko.cz/list-zinkovit.php

Příbalový léták