Echinacea 100mg+VitamínC 500mg+Zinek10mg—90+30 tablet

Potravinový doplněk pro zvýšení imunity organizmu. Potravinový doplněk pro zvýšení imunity organizmu. Echinacea pomáhá chránit před nachlazením, podílí se na zlepšené schopnosti rekonvalescence organismu. Vhodná zejména v období chřipek.

Cena vč. DPH
150 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2950021 | Zbozi: 18111995

Popis produktu

Potravinový doplněk pro zvýšení imunity organizmu. Potravinový doplněk pro zvýšení imunity organizmu. Echinacea pomáhá chránit před nachlazením, podílí se na zlepšené schopnosti rekonvalescence organismu. Vhodná zejména v období chřipek.

Účinné látky

Echinacea purpurea
Kys. Askorbová
Zinek

Užití

Echinacea přispívá k posilování imunitního systému, pomáhá chránit před nachlazením, podílí se na zlepšení schopnosti rekonvalescence.
Vitamín C patří k nejvýznamnějším antioxidantům. Napomáhá zabraňovat vzniku volných radikálů, které ničí buňky.
Zinek pozitivně působí jako ochrana před infekcemi, pomáhá dělení buněk. Je důležitý pro správnou činnost mozku a srdce, podílí se na snižování ukládání cholesterolu.
Příznivě působí při kožních problémech, lámavosti nehtů, vypadávání vlasů. Má blahodárný vliv na prostatu, hojení ran a zlomenin kostí. Pomáhá zajišťovat správný růst v období dospívání.

Dávkování

1 tableta denně. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Kontraindikace

Není určeno pro děti do 3 let, nevhodné pro těhotné a kojící ženy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Echinacea představuje silně působící imunostimulační prostředek. Nejvíce účinných látek se nachází v kořenech, ale lze využívat i nachové okvětní lístky. V listech je účinných látek méně. Léčivý účinek je zřejmě dílem celého komplexu těchto látek. Obsahuje estery mastných kyselin, jejichž řetězením vznikají farmakologicky vysoce aktivní látky.
Sušením se část účinných látek ztrácí, navíc některé z nich jsou špatně vyluhovatelné do vody. Nejvhodnější lékovou formou je tedy tinktura připravená z čerstvé suroviny.
Spektrum její účinnosti je poměrně široké - působí protibakteriálně, ale její největší síla tkví v prevenci a léčbě virových onemocnění, obyčejným nachlazením počínaje a těžkými chřipkami konče. Během velmi krátké doby se zvýší tvorba lymfocytů, které se podílí na obranyschopnosti organismu. Má také protiplísňové a protizánětlivé účinky.
Je oblíbená hlavně pro okamžitý účinek při zbavení se nachlazení a chřipky, při opakujících se zánětech uší, zvláště u dětí.Příznivě ovlivňuje i funkci zažívacího ústrojí.
Tyto vlastnosti využívali např. američtí indiáni při uštknutí hadů k posílení obranyschopnosti, jsou známé jak ve fytoterapii, tak i v homeopatii.
Vitamin C (kyselina askorbová) je ve vodě rozpustný. Na rozdíl od zvířat si tento vitamin neumíme sami vyrobit. Vzhledem k tomu, že se vitamin C vylučuje močí, nevzniká při předávkování obvykle otrava.
Vitamin C plní v našem těle celou řadu důležitých funkcí. Je antioxydantem, což znamená, že pomáhá zneškodnit v těle vzniklé volné kyslíkové radikály. Ty v těle vznikají účinkem kyslíku. Každou lidskou buňku napadne denně tisíce volných kyslíkových radikálů. Při nedostatečné ochraně této buňky mimo jiné také vitaminem C by došlo k jejímu zvrhnutí v rakovinové bujení. ,
Vitamin C také působí jako významná prevence onemocnění srdce a cév. Účastní se tvorby kolagenu, hormonů nadledvin, karnitinu a dopaminu. Účastní se také metabolismu žlučových kyselin, mědi a železa. Tento vitamin také chrání organismus před těžkými kovy. Další významnou roli hraje ve fungování imunitního systému. Zvyšuje odolnost organismu proti infekci a rovněž proti chladu.
Zinek je nezbytný stopový prvek potřebný zvláště pro správnou funkci slinivky břišní, prostaty a reprodukčních orgánů. Dále je nezbytný pro regeneraci tkání, hojení ran a jeho přítomnost je nutná pro působení asi 80 enzymů a hromonů lidského těla. Zinek potlačuje toxicitu kadmia, které se podílí na vzniku vysokého krevního tlaku, hlavně u kuřáků, kdy se kadmium v těle hromadí a kuřáci jsou tak více náchylní k vysokému tlaku. Je užitečný v boji s alergiemi. Zinek rovněž posiluje přirozenou imunitu proti bakteriální invazi, udržuje zdravou pokožku, zmírňuje lupenku a může redukovat hladinu cholesterolu v krvi. Zinek neutralizuje přebytečné množství mědi. Je odčerpáván alkoholem a pocením.

Poznámka

Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte v uzavřeném obalu na suchém místě při teplotě do 25"C.
Údaje o firmě www.bio-pharma.cz

Příbalový léták