Vincentka Nasalis—300ml

Zdravotnický prostředek

Vincentka Nasalis - koncentrát k proplachu nosních dutin a hosohltanu pomocí plastové proplachovací konvičky. Přírodní, léčivý, velmi silně mineralizovaný, se zvýšeným obsahem fluoridů a kyseliny borité. Konvička není součástí balení.

Cena vč. DPH
117 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2681220 | Zbozi: 18106877

Popis produktu

Vincentka Nasalis - koncentrát k proplachu nosních dutin a hosohltanu pomocí plastové proplachovací konvičky. Přírodní, léčivý, velmi silně mineralizovaný, se zvýšeným obsahem fluoridů a kyseliny borité. Konvička není součástí balení.

Účinné látky

Minerální voda

Užití

Přírodní, léčivý, velmi silně mineralizovaný koncentrát je určen k proplachu nosních dutin.
Proplachovací roztok je určen k proplachování nosních dutin a nosohltanu pomocí plastové proplachovací konvičky. Vincentka Nasalis příznivě ovlivňuje obranyschopnost ve smyslu prevence chronických bakteriálních infekcí horních cest dýchacích, chronické rhinitidy, sinusitidy a chronické polypózní nasopharyngitidy.

Dávkování

Dle potřeby.

Příznaky

Bakteriální infekce horních cest dýchacích, chronická rhinitida, sinuisitida.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Fakta

Vincentka je ojedinělá přírodní léčivá minerální voda, velmi silně mineralizovaná, jódová, uhličitá minerální voda hydrogenuhličitano-chlorido-sodného typu, se zvýšeným obsahem fluoridů a kyseliny borité. Léčivá minerální voda Vincentka© se svým osmotickým tlakem 634,7 kPa velmi blíží osmolaritě lidské krve, intracelulárních tekutin, tedy vnitřnímu prostředí člověka. Při pití je proto dobře snášena i ve větším množství, nevyvolává dyskonfort v zažívacím traktu a nepůsobí nepříjemně na sliznicích dýchacích cest, je-li použita k inhalaci jako aerosol. Dobrá snášenlivost a léčebný efekt souvisí s koncentrací, ale i vzájemným poměrem hlavních kationtů minerální vody, kdy na buněčných membránách nevznikají velké koncentrační gradienty. Naopak vysoký koncentrační gradient pro chloridové ionty intracelulárně a bikarbonátů extracelulárně usnadňuje difusi jodidových iontů z minerální vody do tkání. Na sliznicích se tak zvyšuje obsah sekrečního IgA v hlenu. Vápenaté kationty z minerální vody vstupují do kaskády imunologických reakcí probíhajících v povrchových vrstvách sliznice. Bikarbonáty ztekucují vazký hlen a usnadňují tak expektoraci.
Při pitné kůře se uplatňuje stejně jako při inhalaci osmolarita minerální vody a téměř fyziologická koncentrace natria a kalia.
Hlavní význam bikarbonátu a kyseliny borité je pufrační. Vápenatým kationtům vstřebaným s litiovými kationty je přisuzován stimulační účinek na produkci inzulinu.

Složení

Přírodní, léčivá, velmi silně © mineralizovaná, jodová, uhličitá © minerální voda hydrogenuhličitano - chlorido - sodného typu, se zvýšeným obsahem fluoridů a kyseliny borité, studená, hypotonická, odželezněná.
Údaje o firmě
Akciová společnost LÉČIVÉ VODY a.s. se sídlem v Luhačovicích byla založena v závěru roku 1997 za účelem koupě a obnovení provozu plnírny Vincentky v
Luhačovicích, který byl v r. 1996 v důsledku nepříliš úspěšné první vlny privatizace ukončen. Od 1.4.2008 se společnost LÉČIVÉ VODY a.s. přejmenovala na VINCENTKA a.s.
Po téměř 2 letém přerušení provozu plnírny se podařilo v lednu 1998 plnění léčivé minerální vody Vincentka obnovit a navázat tak na více než stoletou historii, která započala výstavbou první plnírny přímo u pramene Vincentky v r. 1851.
Společnost trvale investuje do modernizace provozu i rozšíření kapacit zejména pro výrobu nových doplňkových výrobků řady Vincentka, které využívají vzácného chemického složení, mineralizace i léčivých účinků Vincentky. Narůstající poptávka po všech výrobcích společnosti VINCENTKA a.s. potvrzuje vracející se důvěru zákazníků z tuzemska i ze zahraničí k přírodním produktům.
Wwww.vincentka.cz

Příbalový léták