Vagisan HydroKrém Kombi—10g + 8 čípků

Zdravotnický prostředek

Vagisan HydroKrém Kombi se užívá při obtížích souvisejících se suchostí poševní sliznice, poševního vchodu a vnější intimní oblasti (pocit suchosti, pálení, svědění a bolesti při pohlavním styku). Balení obsahuje kombinaci 10 g krému a 8 čípků.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3146116 | Zbozi: 18128004

Popis produktu

Vagisan HydroKkrém Kombi se užívá při obtížích souvisejících se suchostí poševní sliznice, poševního vchodu a vnější intimní oblasti (pocit suchosti, pálení, svědění a bolesti při pohlavním styku). Balení obsahuje kombinaci 10 g krému a 8 čípků.

Užití

Vagisan Zvlhčující krém Cremolum je vaginální čípek, který se po zavedení rozpustí v pochvě, pojme stávající poševní sekret, a vytvoří tak zvláčňující a vyživující krém.
Tímto způsobem lze zmírnit obtíže vyvolané suchostí poševní sliznice v důsledku různých příčin (např. pocit suchosti, pálení, svědění, drobné ranky a bolesti při pohlavním styku, např. při nedostatku estrogenů v období klimakteria).
Vagisan Zvlhčující krém Cremolum obsahuje přídavek pufru kyseliny mléčné a mléčnanu vápenatého, který způsobuje, že krém vytvořený v pochvě má hodnotu pH (hodnotu kyselosti) cca 4,5. Protože normální hodnota pH v pochvě činí 3,8 až 4,5, přispívá pufrový systém kyseliny mléčné v přípravku Vagisan Zvlhěující krém Cremolum k udržení zdravého prostředí v pochvě.
Vagisan HydroKrém je bílý zvláčňující krém, vyvinutý k aplikaci při symptomech suchosti pochvy a vnější intimní oblasti.
K tomu, že Vagisan HydroKkrém zmírňuje obtíže při suchosti pochvy, přispívají dva faktory: - Krém obsahuje vysoký podil vody, čímž hydratuje pokožku v oblasti poševního vchodu a vnějších genitálií. - Výživné lipidy (tuky) udržují pokožku vláčnou.
Vagisan HydroKrém Kombi neobsahuje hormony, a proto je případně možné jej používat společně s hormonální substituční terapií nebo střídat s vaginálními krémy nebo čípky s obsahem hormonů (estrogenů). Pravidelné používání přípravku Vagisan HydroKrém Kombi může mít pozitivní účinky při prevenci podráždění a zánětů pochvy a vnější intimní oblasti.

Dávkování

Vagisan Zvlhčující krém Cremolum je určen k aplikaci do pochvy; vaginální čípky se (nejlépe před spaním) zavádějí co nejhlouběji do pochvy. Nejsnadněji se přípravek aplikuje vleže na zádech, s mírně pokrčenýma nohama. Po aplikaci doporučujeme použít slipovou vložku. Zpočátku doporučujeme každodenní použití. Po zmírnění obtíží lze četnost aplikací snížit podle potřeby, např. 2—3krát týdně.
Vagisan HydroKrém je určen k aplikaci do poševního vchodu a na pokožku vnější intimní oblasti. Krém se nanáší a roztírá prsty; stačí proužek krému dlouhý cca 0,5 cm. Krém je možné aplikovat i v oblasti poševního vchodu pro snadnější zavedení vaginálního čípku.
Vagisan HydroKrém lze ve vnější intimní oblasti v případě potřeby aplikovat několikrát denně. Je možné jej používat i před pohlavním stykem nebo při menstruaci.
Vagisan HydroKrém Kombi lze při dobré snášenlivosti bez obav používat i delší dobu, a to i během těhotenství a kojení.

Složení

Vaginální čípek: Calcium Lactate, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Coco-Glycerides, Lactic
Acid, PEG-20 Glyceryl Stearate, Sodium Carbomer.
Vaginální čípek neobsahuje hormony, vonné ani konzervační látky.
Krém: Agua, Benzyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Lactic Acid,
Octyldodecanol, Polysorbate 60, Sodium Lactate, Sorbitan Stearate.
Krém neobsahuje hormony ani vonné látky.
Údaje o firmě
Více informací najdete na: www.vagisan.cz

Příbalový léták