Lactofeel—7x 5 ml

Zdravotnický prostředek

Zdravotnický prostředek na obnovu fyziologického pH pochvy, napomáhá zmírnění a odstranění stavů souvisejících s bakteriální vaginózou. Zabraňuje opakování infekcí v pochvě přirozeným způsobem. Vaginální gel pro váš intimní komfort.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2636117 | Zbozi: 18105535

Popis produktu

Zdravotnický prostředek na obnovu fyziologického pH pochvy, napomáhá zmírnění a odstranění stavů souvisejících s bakteriální vaginózou. Zabraňuje opakování infekcí v pochvě přirozeným způsobem. Vaginální gel pro váš intimní komfort.

Účinné látky

Kyselina mléčná

Užití

Lactofeel vaginální gel obsahuje dvě přírodní složky: 1. Kyselina mléčná - obnovuje přirozené pH pochvy a tím ho navrací k normálním hodnotám (pH 3,8-4,5) - zastavuje množení anaerobních bakterií -neutralizuje aminy produkované anaerobními bakteriemi, které jsou původcem nepříjemného zápachu připomínajícího rybinu. 2. Glykogen - poskytuje živiny pro laktobacily - podporuje rozmnožení laktobacilů, a tím účinně pomáhá proti abnormálnímu výtoku a nepříjemným pocitům v pochvě.
Lactofeel - Rychlá a účinná léčba příznaků bakteriální vaginózy. Ekvivalent léčby metronidazolem. Určeno také k preventivnímu ošetření a udržení přirozené rovnováhy pH „ Vhodné také pro těhotné a kojící ženy. - Na rozdíl od přípravků s lokálním účinkem s obsahem estrogenů, antibiotických přípravků, výplachů - Bez konzervačních látek, obsahuje pouze přírodní ingredience.
Dobrá snášenlivost - 97,5% pacientek přípravek velmi dobře snášelo a nezaznamenalo žádné vedlejší účinky.

Dávkování

Při léčbě: 1 tuba denně po dobu 7 dní.
Preventivně: 1 tuba každý 3.den po dobu 3 měsíců.

Příznaky

  • V přirozených podmínkách žijí v pochvě různé druhy bakterií. Za normálních okolností se zde nachází v největším počtu bakterie mléčného kvašení neboli laktobacily. Tyto bakterie produkují kyselinu mléčnou, která je pro pochvu přirozená a podporuje udržení nízkého pH (pH 3,8
  • 4,5), čímž snižuje riziko infekcí. Pokud množství bakterií mléčného kvašení poklesne a tím pádem pH vzroste, pak se začínají množit "škodlivé" bakterie.
    Jedná se o bakteriální vaginózu. S tímto problémem se dle odhadů setká 20 % žen.
    Bakteriální vaginóza
  • BV
  • nejčastější vaginální onemocnění, které je způsobeno narušením přirozené bakteriální rovnováhy v pochvě.
    Co BV způsobuje?
  • prodloužené menstruační krvácení (způsobí zvýšení pH)
  • nitroděložní antikoncepční prostředky (nitroděložní tělísko), vaginální kroužek (který zvyšuje počet proteinů a tím vytváří ideální prostředí pro růst "škodlivých" bakterií)
  • příliš časté mytí (spolu se "škodlivými" bakteriemi jsou odstraněny i bakterie mléčného kvašení)
  • používání parfémovaných prostředků intimní hygieny
  • častý pohlavní styk bez latexového kondomu (alkalické spermie zvyšují stupeň pH pochvy)
  • užívání antibiotik.
    Hlavní příznaky BV: abnormální výtok, obtěžující zápach, nepříjemné (diskomfortní) pocity.

Kontraindikace

Lactofeel nepoužívejte, pokud se snažite otěhotnět, protože gel má nízké pH, které není vhodné pro přežití spermií.
Nepoužívejte Lactofeel jako antikoncepční prostředek.

Fakta

Lactofeel a těhotenství:
Výtok v těhotenství je ve většině případů zcela normální, je způsoben především zvýšeným prokrvením stěny pochvy. "Normální" výtok v těhotenství je průhledný nebo bílý, bez zápachu a bez svědění nebo pálení. V některých případech může být ale příznakem infekce.
Abnormální výtok v těhotenství je třeba řešit! Takový výtok může zvýšit riziko potratu či předčasného porodu. Léčba se provádí od druhého trimestru, kdy mohou rizika negativních důsledků onemocnění stoupat, a to celkově aplikovanými antibiotiky v kombinaci s vaginální terapií. Lactofeel vhodný k použití v těhotenství jako prevence potratu nebo předčasného porodu. Užívání přípravku Lactofeel je bezpečné pro těhotné a kojící ženy.
Lactofeel vhodný k použití v těhotenství jako prevence potratu nebo předčasného porodu.
Lactofeel a antibiotika:
Lactofeel v kombinaci s antibiotiky zvyšuje účinnost léčby, zabraňuje návratu obtíží a zároveň obnovuje přirozenou vaginální mikroflóru a pH pochvy.
Lactofeel je vaginální gel, který vyrovná pH pochvy a vytvoří tak prostředí vhodné pro množení lactobacilů. Lactofeel napomáhá v léčbě a zabraňuje opakování infekcí v pochvě přirozeným způsobem.

Poznámka

Vaginální gel Lactofeel je léčivým přípravkem CE 0344.

Příbalový léták