Strataderm jizva 2-4 cm—gel 5 g

Zdravotnický prostředek

Strataderm je rychleschnoucí, nelepící, průhledný, silikonový gel určený k léčbě jak starých, tak i nových jizev. Strataderm se používá ke změkčení a vyhlazení jizev a zmírňuje svědění a nepříjemné pocity v jizvách.

Cena vč. DPH
371 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 7640140190044 | Zbozi: 18105992

Popis produktu

Strataderm je rychleschnoucí, nelepící, průhledný, silikonový gel určený k léčbě jak starých, tak i nových jizev. Strataderm se používá ke změkčení a vyhlazení jizev a zmírňuje svědění a nepříjemné pocity v jizvách.

Účinné látky

Polysiloxany
Siloxany
Alkylmetyl silikony

Užití

Strataderm© se používá ke změkčení a vyhlazení jizev, zmírňuje svědění a nepříjemné pocity v jizvách a také snižuje zarudnutí a zabarvení typické pro jizvy. Strataderm© byl vyvinut k použití na všechny typy jizev včetně těch, které vznikají následkem: chirurgických zákroků, úrazů, chronických ran, popálenin, pokousání, akné a jiných kožních onemocnění. Strataderm© se snadno nanáší na jakékoliv místo na kůži včetně obnažených míst jako obličej a krk, jakož i kloubní plochy a ochlupená místa, která není třeba holit.

Dávkování

Ujistěte se, že je jizva čistá a suchá.
Aplikujte na jizvu velmi tenkou vrstvu Stratadermu a nechte zaschnout.
Strataderm© by se měl nanášet jednou denně, nebo na obnažená místa dvakrát denně, nebo dle doporučení vašeho lékaře. Pro dosažení nejlepších výsledků by měl být
Strataderm v nepřetržitém kontaktu s kůží (24 hodin denně). V případě správného použití by měl Strataderm zaschnout během 3-4 minut. Pokud přípravek zasychá déle, pravděpodobně jste nanesl/a příliš velké množství. Jemně odstraňte přebytečné množství kapesníkem a nechte znovu zaschnout. Po zaschnutí může být Strataderm© překryt přípravky na opalování, kosmetikou, elastickým prádlem anebo sádrou. Doporučuje se užívat Strataderm© po dobu nejméně 60-90 dnů, 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu. Léčba větších a starších jizev může trvat déle.
Doporučuje se nepřetržitá léčba až do doby, kdy již nejsou patrné žádné známky zlepšení.

Příznaky

* Změkčuje a ztenčuje vystouplé jizvy. * Zmírňuje svědění a nepříjemné pocity. * Snižuje zarudnutí a zabarvení. Zabraňuje abnormálnímu a nadměrnému jizvení.

Prevence

Strataderm© je určen k prevenci a léčbě keloidních a hypertrofických jizev.
Strataderm© lze rovněž použít ve spojení s dalšími invazivními metodami léčby jizev pro zlepšení celkových výsledků, včetně chirurgických excizí a stehů, injekcí do jizev a elastického prádla.

Kontraindikace

Strataderm© neaplikujte na popáleniny třetího stupně nebo otevřené rány. Strataderm© by neměl přijít do styku se sliznicemi a očima. Strataderm© by se neměl nanášet na jiné kožní léčivé přípravky bez porady s lékařem. Jen k vnějšímu použití. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Vedlejší příznaky

Strataderm© může zbarvit oblečení, pokud není řádně zaschlý. V případě výskytu podráždění přerušte léčbu a vyhledejte lékaře.

Fakta

Strataderm© je vhodný pro děti a lidi s citlivou pokožkou. Pokud je Strataderm© používán podle pokynů, po nanesení zaschne a vytvoří silikonový gelový kryt, ochrannou vrstvu, která propouští vzduch a je voděodolná, hydratuje a chrání jizvu před chemickými látkami a napadením mikroby. Tím umožňuje jizvám normalizovat proces syntézy kolagenu vedoucí k tvorbě normální zralé jizvy.

Poznámka

Mezinárodní klinická doporučení pro léčbu jizev z roku 2002 uvádí... "silikonový gel by se měl používat jako terapie první volby v počáteční fázi léčby jizev a při prevenci hypertrofických a keloidních jizev." ((Mustoe, et al, 2002))

Složení

Polysiloxany, Siloxany, Alkylmetyl silikony
Údaje o firmě www.Axonia.cz, www.Stratpharma.com

Příbalový léták