Spofavit—60 dražé

Spofavit® dražé obsahuje vitaminy důležité pro základní metabolické a fyziologické funkce organizmu.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594739047204 | Zbozi: 18101867

Popis produktu

Spofavit© dražé obsahuje vitaminy důležité pro základní metabolické a fyziologické funkce organizmu.

Účinné látky

Vitaminy
Niacin
Kyselina pantothenová

Užití

Spofavit© dražé obsahuje vitaminy důležité pro základní metabolické a fyziologické funkce organizmu. Např. vitaminy B1, B2, B6, C a niacin přispívají k normálnímu energetickému metabolismu a k normální činnosti nervové soustavy; vitaminy C a E přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem; vitamin D přispívá k udržení normálního stavu kostí a zubů; vitamin A a B2 přispívají k udržení normálního stavu zraku.
Spofavit© se používá při zvýšené potřebě vitaminů, zejména v rekonvalescenci, při zvýšené únavnosti (vitaminy B2, B6, C, niacin a kys. pantothenová přispívají ke snížení míry únavy a vyčerpání.) , v době růstu, v těhotenství, při kojení, ve stáří, při zvýšené fyzické a duševní námaze.

Dávkování

Doporučené dávkování je 1 dražé denně, vyšší dávkování jen po poradě s lékařem.
Těhotné ženy nemají kvůli obsahu vitaminu A užívat vyšší dávky než 1 dražé denně.

Kontraindikace

Přípravek se nepodává dětem do věku 3 let.
Přípravek obsahuje sacharózu a laktózu.

Vedlejší příznaky

Při doporučeném dávkování nedochází k nežádoucím účinkům. Předávkování:

Předávkování

předávkování vitaminu E dochází poměrně vzácně).

Fakta

Vitaminy A, D a E jsou rozpustné v tucích, ve kterých se mohou ukládat, vitaminy C a skupiny B jsou rozpustné ve vodě a k jejich hromadění v organizmu nedochází, nadbytek těchto vitaminů je vyloučen ledvinami. Všechny účinné látky procházejí placentární bariérou.

Složení

%), Vitamin A 800 ug (100 %), Pantothenan vápenatý 6,6 mg (100 %), Vitamin B1 1,4 mg (100 %), Vitamin B2 1,6 mg (100 %), Vitamin B6 2 mg (100 %), Vitamin D3 5 ug (100 %), Přídavné látky: Sacharóza, laktóza, kukuřičný škrob, želatina, sodná sůl karboxymethylcelulózy E 466, hydroxypropylmethylcelulóza E 464, kyselina stearová E 570, mastek E553b, leštící látky E901, 903, barviva E110, 171.
Údaje o firmě
Společnost Zentiva je mezinárodní farmaceutická společnost, která se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej moderních značkových generických farmaceutických produktů.
Společnost má vedoucí postavení v České republice, Turecku, Rumunsku, Polsku, na
Slovensku a v Rusku a rychle roste v Bulharsku, na Ukrajině a v pobaltských státech.
Klíčovým prvkem strategie Zentivy orientované na pokračování ziskového růstu je zvyšovat na trzích střední a východní Evropy dostupnost moderních léků pro pacienty prostřednictvím poskytovatelů primární péče. Zentiva tohoto růstu na dosavadních i nových trzích dosahuje jak přirozeným rozvojem svých aktivit, tak i cestou vhodných akvizic. Posláním společnosti je rozšiřovat kvalitní léčbu zejména v oblasti primární péče.
Produktová řada obsahuje více než 400 produktů v 800 lékových formách a pokrývá širokou škálu terapeutických oblastí. Produkty skupiny Zentiva jsou určeny pro léčbu bolestí, kardiovaskulárních onemocnění, onemocnění centrálního nervového systému, zažívacího, močového a pohlavního ústrojí a léčbu respiračních onemocnění. V oblasti doplňků stravy se jedná zejména o vitamínové přípravky.
Wwww.zentiva.cz

Příbalový léták