Scholl Tužka na kuří oka—2v1 2g

Zdravotnický prostředek

Pero se škrabkou a tekutý ošetřující přípravek 1 ml e NET. Zdravotnický prostředek pro léčbu zbytnělé pokožky nebo kožních lézí, například kuřích ok a bolestivých či přetrvávajících mozolů, které jsou způsobeny chronickým tlakem na pokožku.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2705375 | Zbozi: 18114621

Popis produktu

Pero se škrabkou a tekutý ošetřující přípravek 1 ml e NET. Zdravotnický prostředek pro léčbu zbytnělé pokožky nebo kožních lézí, například kuřích ok a bolestivých či přetrvávajících mozolů, které jsou způsobeny chronickým tlakem na pokožku.

Užití

Zdravotnický prostředek třídy |.
KROK 1: použití škrabky: mechanické odstranění vrchní zvtrdlé kůže. - Rychlá úleva od tlaku - Zlepšuje průnik tekutého ošetrujícího přípravku dovnitř kuřího oka.
KROK 2: použití tekutého ošetřujícího přípravku (urea (9,9%) + voda + alkohol + propylenglykol) - urea zvyšuje penetraci do kůže + keratolytický účinek - hydratace, macerace a změkčení kuřího oka - metakrylovaný polymer (6%) vytváří film, který „uzavírá“ kuří oko a udržuje ho hydratované - ztvrdlá kůže se z hydratovaného a změkčeného kuřího oka snadněji odstraňuje.

Dávkování

KROK 1: použití škrabky: Pomocí škrabky se odstraní vrchní ztvrdlá část kuřího oka.
Použití škrabky se opakuje každé 3 dny.
KROK 2: použití tekutého ošetrujícího přípravku: pomocí špičatého aplikátoru (tekutý ošetrující přípravek) aplikujte denně na kuří oko.

Příznaky

Co je kuří oko?
Kuří oko je jeden z nejčastějších problémů, které postihují chodidlovou část nohy. Jedná se o vrstvu zesílené zhrublá kůže, která se tvoří v rámci reakce na tlak, často následkem nošení nesprávně padnoucí obuvi nebo vzhledem k tvaru chodidla. Zesílená zhrublá kůže má tvar malého, obráceného kužele (který se označuje jako „jádro“), jehož vrchol tlačí do kůže.
Jaké jsou příznaky?
Existují dva hlavní typy kuřích ok — tvrdé a měkké. Oba tyto typy přitom mohou být velmi bolestivé. Tvrdá kuří oka se obvykle objevují na horní straně prstů na nohou nebo na bříšku chodidla. „Vrchol“ jádra kuřího oka může tlačit na nervová zakončení a potenciálně tak způsobovat bolest a diskomfort, a také ztěžovat chůzi.
Na vlastním kuřím oku se často utváří tzv. kalus / tvrdá kůže, která má obvykle kruhový tvar a žluté zbarvení. Měkká kuří oka se tvoří mezi prsty, kde je kůže vlhká, takže kůže kuřího oka vypadá jako gumová.

Prevence

Jak se dá vzniku kuřího oka zabránit?
Kuří oka vznikají následkem vysokého tlaku, často kvůli obuvi nebo tvaru chodidla. Aby se zamezilo jejich vzniku, je potřeba odstranit příčinu příslušného tlaku. Vývoji kuřích ok může zabránit nošení dobře padnoucí obuvi, která netlačí na prsty nohou a vypodložením míst, kde vysoký tlak působí.

Kontraindikace

Neaplikujte na porušenou a podrážděnou kůži. Pouze k vnějšímu použití. Přípravek je určen k použití pouze na postižené místo, není určen k aplikaci na zdravou kůži. Jste-li těhotná nebo jestliže kojíte, přípravek nepoužívejte.

Vedlejší příznaky

Pokud se dostaví nějaký dyskomfort nebo se objeví podráždění, používání přípravku ihned přerušte a poraďte se s lékařem. V případě bolesti nebo zanícení přestaňte výrobek používat a vyhledejte lékařskou pomoc.

Poznámka

Během ošetření - léčby neaplikujte na postižené místo žádné jiné přípravky.

Složení

methakrylátu butylovaného, propylenglykol.

Příbalový léták