Respimer sada pro výplach nosu a dutin

Zdravotnický prostředek

Respimer je určen dospělým a dětem při příznacích ucpaného nosu a vedlejších nosních dutin při rýmě, akutní a chronické, rinosinusitidě, alergické rýmě. Dále se doporučuje k použití při pooperační péči a u pacientů s astmatem a cystickou fibrózou.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3354520 | Zbozi: 18120735

Popis produktu

Respimer je určen dospělým a dětem při příznacích ucpaného nosu a vedlejších nosních dutin při rýmě, akutní a chronické, rinosinusitidě, alergické rýmě. Dále se doporučuje k použití při pooperační péči a u pacientů s astmatem a cystickou fibrózou.

Účinné látky

Komplex 5 minerálních solí.

Užití

RESPIMER má jedinečné vlastnosti, které spočívají ve fyziologickém složení směsi pro výplach (složení je podobné mimobuněčné tekutině) a v anatomickém tvaru, který umožňuje 2 způsoby aplikace, podle závažnosti příznaků nebo podle toho, co vám lépe vyhovuje. 1 sáček RESPIMER rozpuštěný v cca 240 ml pramenité nebo neperlivé minerální vody: - důkladně vyplachuje nosní dutiny a zvlhčuje nosní sliznici, - rozpouští hlen a odstraňuje všechny druhy sekretu, strupů a infekčních činitelů, - snižuje otok nosní sliznice a tlak v dutinách (osmotický účinek), - pomáhá snížit potřebu užívat léky v případě rýmy a zánětu vedlejších nosních dutin a alergické rýmy, - podporuje správnou činnost obranného mechanismu dýchacího ústrojí (pohyb řasinek a čištění), - zajišťuje dobrou toleranci preparátu díky tlumivému účinku jedlé sody.

Dávkování

Dospělí a děti od 4 let.
U dětí se doporučuje používat přípravek pod dohledem dospělé osoby, výplachy provádějte mimo dobu podávání jídla. Doporučovaný alergikům. Vhodný pro těhotné a kojící ženy.
V případě rýmy, zánětu dutiny nosní a vedlejších nosních dutin, alergické rýmy, při pooperační péči a při běžné hygieně:
Rozpusťte 1 sáček v cca 240 ml pramenité nebo neperlivé minerální vody, vznikne izotonický roztok rovnající se 9 g/l NaCI. V případě nemoci nebo při pooperační péči aplikujte 1—3x denně.
Při běžné hygieně: Aplikujte 2—3x týdně.
Příležitostně podle potřeby, při silně ucpaném nosu: Rozpusťte 2 sáčky v cca 240 ml pramenité nebo neperlivé minerální vody, vznikne hypertonický roztok rovnající se 18 g/l
NaCI. Aplikujte 1x denně po dobu 3-5 dnů.
Preparát může být použit pro hygienu nosu a dutin v případě astmatu, alergické rýmy a cystické fibrózy a dále při chronické rinosinusitidě.

Kontraindikace

Nejsou známé.

Vedlejší příznaky

Vedlejší účinky

Údaje o firmě www.gpharma.cz / www.respimer.cz

Příbalový léták